fantastično priznanje

Dinamo je proglašen šestim najboljim klubom na svijetu; iza Modrih su ostali Real Madrid, Bayern, Barcelona, PSG...

21.01.2022 u 06:24

Bionic
Reading

Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) objavio je tablicu najuspješnijih klubova u 2021. godini, a hrvatski prvak Dinamo zauzeo je fenomenalno šesto mjesto

IFFHS rangira klubove prema kriterijima uspješnosti u međunarodnim i nacionalnim natjecanjima za 2021. godinu, a pri izračunu ljestvice najboljih klubova dodjeljuju se bodovi za pobjede, remije i odigrane utakmice u svim natjecanjima u kojima klub sudjeluje.

Hrvatski prvak Dinamo na ljestvici za 2021. godinu ispisao je povijest i smjestio se na fantastičnom šestom mjestu najboljih klubova u prošloj godini!

Dinamo je u 2021. godini sakupio 282 boda i tako napravio skok u odnosu na 2020. godinu, kada su Modri bili na 38. mjestu.

Prvi put u povijesti prvo mjesto osvojio je jedan brazilski klub, a riječ je o Palmeirasu koji je u 2021. godini osvojio Copu Libertadores. Iza Palmeirasa je još jedan brazilski klub, Atletico Mineiro. Treće i četvrto mjesto pripalo je finalistima Lige prvaka Manchester Cityju i Chelseaju, a odmah iza njih je brazilski Flamengo.

Dinamo je šesti te je iza sebe ostavio velikane poput Bayerna, Real Madrida, Ajaxa, Barcelone, PSG-a, Juventusa, Manchester Uniteda, Atletico Madrida...

Od ostalih hrvatskih klubova, Rijeka je na 98. mjestu, Osijek na 144., Hajduk na 175., Gorica na 274. te Istra na 390. mjestu.

>> Cijelu IFFHS-ovu ljestvicu pogledajte OVDJE