POKLONI ZA DOMAĆINA

Mihajlović: Tko dobije crveni više neće igrati za Srbiju

21.03.2013 u 18:43

Bionic
Reading

Na novinsku konferenciju uoči utakmice na Maksimiru (petak, 18 sati) pred novinare došli su srpski reprezentativci Aleksandar Kolarov, kapetan Branislav Ivanović i izbornik Siniša Mihajlović

Novinarima se prvo obratio srpski izbornik.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ
Ne razmišljam da ću izgubiti ovu utakmicu, a još manje o ostavci

'Donijeli smo poklone, rakiju, pekmez i ajvar, koje ćemo prije utakmice uručiti našim domaćinima. Mislili smo donijeti i ćevape, ali bi se ohladili', u svom stilu je izjavio Siniša Mihajlović koji je od romskog aktivista Tofka Dedića dobio dres na kojem je poruka tolerancije i protiv rasizma.

'Je li to zato što mene zovu 'cigane', izjavio je za šalu raspoloženi Mihajlović.

Na pitanje kako se osjeća u Zagrebu, odgovorio je da je 'sve korektno', a u rodnoj Hrvatskoj, s obzirom na to da je 20. veljače 1969. godine rođen u Borovu kod Vukovara izjavio je sljedeće.

'Posljednji put sam ovdje bio 1999. i ojsećao sam se lijepo. Nadam se da će tako biti i sutra'.


U slučaju poraza hoće li razmisliti o ostavci?

'Ne razmišljam da ću izgubiti ovu utakmicu, a još manje o ostavci. Došao sam ovjde raditi posao koji volim i koji najbolje znam raditi. Došli smo igrati nogomet i dati maksimum i damo maksimum. Uvijek su moguća sva tri znaka.'

Jedan novinar je dodao kako će sigurno biti nacionalističkih ispada te je upitao kako će se prema tome postaviti reprezentacija Srbije.

'Nas zanima samo teren. Ja se nadam da će zagrebačka publika biti dovoljno inteligentna da se ponaša kako treba. To sutra očekujem i od beogradske', jasan je bio Mihajlović koji je dodao:

'Želim mušku utakmicu, a za moje igrače jamčim kako neće praviti incidente. Rekao sam da tko bude dobio crveni karton, neće smijeti ući u svlačionicu. Neka ostane na terenu. Taj više neće igrati za reprezentaciju dok sam ja izbornik.'

Mihajlović je nešto poručio srpskim novinarima.

'Svi ste pogodili jednu stvar, a to je izbornik. Prvu momčad nije pogodio nitko! Niste bili ni blizu.'

Igor Štimac teško može iznenaditi Mihajlovića.

'Dobro se poznajemo. Mi se ne bavimo mnogo suparnikom, samo ono najosnovnije. Uglavnom energiju trošimo na sebe.'

TKo će pobijediti?

Momčad koja će manje griješiti, koja će imati hladniju glavu, koja neće podleći pritisku. Možete vi pasti pod pritiskom gledatelja, a možemo se mi uplašiti', zaključio je Mihajlović.