TKO TO TAMO NE PJEVA

Mihajlović protjerao Sandžakliju zbog himne

28.05.2012 u 13:44

Bionic
Reading

Uoči dvoboja nogometnih reprezentacija Srbije i Španjolske prvotimac Srba Adem Ljajić nije pjevao srpsku himnu, zbog čega ga je novi izbornik Siniša Mihajlović istjerao iz reprezentacije

Ljajić je u prijateljskom dvoboju u St. Gallenu 'odšutio' intoniranje srpske himne 'Bože pravde', a izborniku, koji je to primijetio, prenio je kako je to učinio iz osobnih razloga te da će tako biti i ubuduće.

'Nakon tog sastanka izbornik je igraču poručio da ga obavijesti o eventualnoj promjeni svoga stava jer do tada neće moći nastupati za Srbiju', piše službeni portal srpskog saveza.

Većina srpske javnosti stala je iza izbornikove odluke da suspendira mladu zvijezdu Fiorentine koja bi karijeru mogla nastaviti u Premiershipu. Naime, bivši igrač Partizana karijeru je počeo u Novom Pazaru, nogometnom bastionu sandžaklijskog otpora službenom Beogradu i nije nimalo slučajno da baš Ljajić ne želi pjevati stihove: 'Kad nastupe borbe dani, k pobedi mu vodi hod. Bože spasi, Bože hrani srpske zemlje, srpski rod!'

Ljajić se još nije službeno očitovao o odluci izbornika, ali čini se da će teško nastupati u idućem kvalifikacijskom ciklusu u kojemu će Srbija biti jedan od protivnika Hrvatske.

Prvi igrač (jedva se vidi) ima spuštenu glavu i šuti, ostatak momčadi pjeva