GENERALI KAO KAMEN SPOTICANJA

Mihajlović: Ako dođu ona dvojica, mi nećemo igrati!

19.11.2012 u 14:58

Bionic
Reading

'Verujem da ni Fifa ni Uefa neće dozvoliti da Gotovina i Markač izvedu početni udarac. Međutim, ako se to dogodi, mi nećemo igrati utakmicu. To je jedini način da nas oni pobijede', kazao je Siniša Mihajlović

Oslobađajuća presuda Haškog tribunala i povratak generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Hrvatsku i dalje je jedna od top vijesti kod naših istočnih susjeda. Osim politike, ta tema postala je i udarna vijest u svijetu sporta, pogotovo nakon ideje Igora Štimca koji je, kako je sam kazao, kao navijač, a ne kao izbornik, izrazio želju da spomenuti generali izvedu početni udarac na susretu Hrvata i Srba u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Srpski izbornik Siniša Mihajlović vrlo je oštro reagirao na tu izjavu. Tanjug piše, a gotovo svi srpski mediji prenose, da je Mihajlović kazao kako srpska reprezentacija neće igrati tu utakmicu ako se generali Markač i Gotovina pojave na travnjaku.

'Oduvijek sam imao stav da se politika i sport ne bi trebali miješati. Mi sigurno nećemo sjediti skrštenih ruku ako će Hrvati početi raditi tako nešto. Ipak, vjerujem da ni Fifa ni Uefa neće dopustiti da njih dvojica izvedu početni udarac. Međutim, ako se to dogodi, mi nećemo igrati utakmicu', kazao je Mihajlović i dodao još nešto vrlo zanimljivo:

'To je jedini način da nas oni pobijede.'

U dosadašnjem tijeku kvalifikacija za SP 2014. srpska reprezentacija odigrala je očajno loše te gotovo izgubila sve šanse da se kvalificira za Brazil. U četiri odigrana kola Srbija je pobijedila samo u jednoj utakmici i s četiri boda s Makedoncima dijeli treću i četvrtu poziciju na ljestvici skupine A. Belgija i Hrvatska su vodeće sa 10 od maksimalnih 12 bodova.