želi u formulu 1

Mick Schumacher poslao poruku: Dokazao sam da se mogu nositi se s pritiskom, ali...

31.01.2024 u 13:08

Bionic
Reading

Pričuvni vozač Mercedesa Mick Schumacher nada se da će ponovno imati stalno mjesto u nekoj od momčadi koje se natječu u utrkama Svjetskog prvenstva formule 1, a računa na veliku aktivnost na tržištu po završetku nove sezone, kada istječu ugovori četrnaestorici od dvadesetorice vozača

"Mogla bi biti prednost za mene to što je tržište vozača već prilično aktivno i nastavit će rasti u nadolazećim mjesecima. Puno toga će se dogoditi. Ne samo da će biti promjena u momčadima već bi jedan ili dvojica vozača mogli završiti karijere", rekao je Mick Schumacher za tjednik Sport Bild u srijedu, prenosi agencija dpa.

Sin bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera natjecao se u formuli 1 2021. i 2022., a vozio je za momčad Haas. Nastupio je u 43 utrke i osvojio ukupno 12 bodova.

Prošle godine i za ovu sezonu nije dobio mjesto stalnog vozača, ali ga je Mercedes angažirao kao testnog i pričuvnog vozača. No, 24-godišnji Mick vjeruje da će se vratiti kao stalni vozač u formulu 1.

"Znam da imam vještine za to. Dovoljno sam dobar. Pokazao sam to u Formuli 4, Formuli 3 i Formuli 2. Činjenica da sam pobjeđivao na utrkama i prvenstvima brzo će se zaboraviti. Dokazao sam da mogu voziti i nositi se s pritiskom, a Formula 1 nije toliko drugačija", izjavio je Schumacher.

Za ovu sezonu ima i dogovoren angažman u momčadi Alpine u Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti, što će mu omogućiti nastup na legendarnoj utrci "24 sata Le Mansa", na kojoj se natjecao i njegov slavni otac prije nego što je započeo blistavu F1 karijeru.