SINKRO PLIVANJE

Mia Šestan i Hana Panić pokucale na vrata za Rio

25.07.2012 u 15:03

Bionic
Reading

Hrvatske mlađe juniorke u sinkroniziranom plivanju Mia Šestan i Hana Panić osvojile su deseto mjesto na Sredozemnom kupu u španjolskom gradu Torrevieja. Riječ je o otvorenom međunarodnom natjecanju, koje je okupilo plivačice iz 13 sredozemnih i deset izvanmediteranskih zemalja, od Rusije do Kanade i Amerike. U konkurenciji sredozemnih zemalja hrvatske predstavnice bile su sedme

U prednatjecanju, u konkurenciji natjecateljica iz 23 zemlje, Mia Šestan i Hana Panić bile su osme izborivši nastup u finalnom dijelu te tradicionalne mlađe juniorske priredbe.

'Doista su iznenadile ulaskom u finale. U dijelu koreografije, poglavito sinkronizaciji i izvedbi, Mia Šestan i Hana Panić bile su jednakopravne sudionicama iz Španjolske, Grčke i Italije, zemljama koje su tradicionalno jake upravo u sinkroniziranom plivanju. Inače, Rusija je bila najbolja među najboljima. U mlađoj juniorskoj konkurenciji njezine natjecateljice zasad su bez premca', kazala je trenerica Petra Čačić.

S hrvatskim mlađim juniorkama u Španjolskoj su bile trenerice Monica Marinelli i Petra Čačić te sutkinja Iva Gričar.

Mia Šestan i Hana Panić za nastup u Španjolskoj pripremale su se samo dvadesetak dana.

'Budućnost hrvatskog sinkroniziranog plivanja, barem kad je riječ o disciplini duo, uistinu je obećavajuća. Slikovito govoreći, već smo pokucali na vrata za Olimpijske igre u Riju 2016. godine', zaključila je Petra Čačić.