MAXtv PREPORUKA

Messi prijeti Madridu, braća Manning jedan drugome

17.09.2010 u 13:17

Bionic
Reading

Od ovog tjedna Arena Sport 1 na MAXtv-u kreće s programom od 0 do 24 pa će gledatelji imati priliku u izravnim prijenosima i snimkama vidjeti najbolje što svijet sporta danas nudi. Istodobno, program Arena Sport 2 se još zagrijava, a od ponedjeljka kreće punom snagom

Hokej na ledu, američki nogomet, rukomet, auto-moto, tenis, boks, nogomet, atletika i bejzbol sportovi su koje će njihovi ljubitelji imati prigodu pratiti na Areni Sport 1 i 2. Kao i uvijek, sportska redakcija tportala izdvojila je nekoliko preporuka izravnih prijenosa koje istinski ljubitelji sporta, pogotovo nogometa, nikako neće propustiti.

Hokej na ledu: Metalurg - AK Bars
Izravni prijenos 17. rujna u 14.55 sati

Sudar velikana obilježit će 5. kolo ruske Kontinentalne hokejaške lige. Kad se kaže Metalurg kontra AK Bars, ljubiteljima hokeja sasvim je jasno o kakvoj će utakmici biti riječ. Domaćini iz Magnitogorska dobro su krenuli u sezonu, njihov napadač Denis Platonov već je zabio sedam pogodaka, no zasad kao da se još nije zagrijao golman Georgi Gelašvili, dojučerašnji pouzdani vratar Lokomotiva iz Jaroslava.

S druge strane, AK Bars nije baš u formi, no zato je upravo golmanski dvojac na visokoj razini - Petri Vehanen i Stanislav Galimov imaju dobrano preko 90 posto obrana na utakmicama. Glavna napadačka uzdanica momčadi je Aleksej Morozov, bivši napadač Pittsburgh Penguinsa, a tu su i Marcel Hossa, izvrsni Slovak koji je igrao u Montreal Canadiensima, Phoenix Coyotesima i New York Rangersima, te Niko Kapanen, također igrač s bogatim iskustvom u NHL-u (Dallas Stars, Atlanta Thrashers, Phoenix Coyotes).

Nogomet: Fiorentina - Lazio
Izravni prijenos 18. rujna u 17.55 sati

U Italiji i dalje problemi. Igrači su najavili štrajk i pod velikim upitnikom je održavanje petog kola. No prije nego što dođe taj dan, na redu su utakmice trećeg kola od kojih najviše privlači okršaj 'viola' i 'nebeskoplavih'. Iako su ti klubovi sada daleko od vremena kada su prijetili velikanima, još uvijek tu ima 'vatre'. Dovoljno je reći da se u obje svlačionice nalaze igrači koji zajedno vrijede 300 milijuna eura.

Rimljani su uvijek dobro prolazili u Firenci, od 61 utakmice u svakoj drugoj su nešto ušićarili. Najveće zvijezde gostiju su na raspolaganju (Zarate, Hernanes, Floccari), a kod domaćina od značajnijih nema jedino veznjaka Jovetića, ali tu su Gilardino, Montolivo i Vargas. U njihovih zadnjih osam dvoboja gledatelji nisu mogli uživati u golovima, jer na šest utakmica nisu zabili više od jednoga.

Nogomet: Botafogo - Cruzeiro
Izravni prijenos 18. rujna u 23.25 sati

Brazilsko prvenstvo došlo je do 23. kola u kojem četvrtoplasirani Botafogo dočekuje trećeplasirani Cruzeiro. Samo je tri boda razlike, što znači da bi se Botafogo pobjedom mogao popeti na treće mjesto i nastaviti borbu za naslov prvaka. Prošle sezone Cruzeiro je uspio remizirati kod Botafoga, no povijest govori da Botafogo teško gubi bodove na svom terenu.

Trenutno su obje momčadi u izvrsnoj formi. Domaćini su, istina za volju, u prošlom kolu izgubili od Goiasa 4:1, ali prije toga su nanizali četiri utakmice bez poraza. Cruzeiro je u još boljoj formi - u posljednjih pet kola ima isto toliko pobjeda uz gol razliku 11:5.

Nogomet: Atletico Madrid - Barcelona
Izravni prijenos 19. rujna u 18.55 sati

Veliki derbi Primere je pred nama. Istina, madridski Atletico nije Real, no ipak je riječ o španjolskom velikanu koji je u prošlosti itekako znao zagorčati život Barceloni. Katalonci u tu utakmicu ulaze s nasljeđem iznenađujućeg poraza od Herculesa prošlog vikenda, ali i fenomenalne igre u Ligi prvaka protiv Panathinaikosa. Dečki iz Atene poveli su 1:0 i razljutili Lea Messija koji ih je gotovo sam pobijedio. Konačnih 5:1 jako dobro iskazuje premoć Katalonaca u tom susretu, a kao dodatak naglasimo i da je Barca imala nevjerojatnih, suludo velikih 84 posto vremena loptu u posjedu.

S druge strane, aktualni pobjednik europskog Superkupa, s Diegom Forlanom u napadu, igra u utješnoj Europskoj ligi, no start nije baš bio u skladu s očekivanjima. Poraz 1:0 ipak neće previše zabrinuti Madrižane, jer u Primeri su u prva dva kola iskazali snagu i moć te vode na prvenstvenoj ljestvici. Domaća pobjeda nad Sportingom iz Gijona (4:0) i gostujuća, posebno vrijedna, nad Athleticom iz Bilbaa (2:1), sasvim su dovoljni za optimizam uoči dolaska Barcelone na Vicente Calderon.

Nogomet: Bordeaux - Lyon
Izravni prijenos 19. rujna u 20.55 sati

Šesto kolo francuskog prvenstva donosi derbi začelja koji bi zapravo trebao biti derbi vrha. Bordeaux na svom stadionu Chaban Delmas dočekuje Lyon, čije boje brani hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Oba kluba nisu bajno ušla u sezonu, pa tako nakon pet kola Lyon drži 16. mjesto s pet osvojenih bodova, dok je Bordeaux 18. s bodom manje od Lyona. S obzirom da se prvenstvo tek zahuktava, njihove pozicije na tablici nisu mjerilo prave vrijednosti.

Posljednji put Lyon je u Bordeauxu slavio 2007. godine 3:1, no u naredna četiri gostovanja Olympique je osvojio tek jedan bod, i to prošle sezone odigravši 2:2. Domaći Bordeaux u pet kola francuskog prvenstva postigao je isto toliko golova, dok su igrači Lyona dosad četiri puta zatresli suparničke mreže. I jednima i drugima bodovi su potrebni, pogotovo domaćinima koji su poraženi u prošlom kolu od Nice, no u ništa boljoj situaciji nije ni Lyon, koji je u prošlom kolu na svom stadionu odigrao mršavih 1:1 protiv Valencennesa.

Američki nogomet: NY Giants - Indianapolis
Izravni prijenos 20. rujna u 2.20 sati

Utakmice američkog nogometa uvijek su bile poput tvornica novca, posebno kada se susreću divovi ovoga sporta New York Giants i Indianapolis Colts. Potrošnja hrane i pića odmah skače, stadion je rasprodan, gledanost sjajna, a na terenu se nalaze noge i ruke vrijedne stotine milijuna dolara. Gosti iz Velike Jabuke ušli su pobjedom u sezonu, a domaćin iz Indianapolisa i prošlogodišnji sudionik Super Bowla krenuo je porazom.

Ono zbog čega ovaj sraz privlači veliku pozornost je sudar braće koja su quarterbackovi u svojim momčadima. Na strani New Yorka je mlađi Eli Manning (29), kojeg su na startu sezone suparnici doslovce unakazili, ali će biti spreman (uz desetak šavova na licu), što će mu donijeti status heroja kod navijača, dok je drugi legendarni Peyton Manning (34), jedan od najboljih igrača na toj poziciji svih vremena.