srebrne strijele

Mercedes posljednji predstavio bolid za novu sezonu Formule 1

14.02.2024 u 15:01

Bionic
Reading

U momčadi Mercedesu se nadaju da je W15 E baš taj bolid s kojim će se vratiti na pobjedničke staze nakon što su u prošloj sezoni ostali bez pobjede. Ujedno je ovo i posljednja godina u kojoj će za 'srebrne strijele' voziti Lewis Hamilton

'Prošli je tjedan bilo vrlo emotivan. Došao sam u momčad 2013., jedanaest godina sam tu, ulazim u dvanaestu. Privilegija je raditi s ovom grupom ljudi. A sad vidite njihov naporan rad preko zime, kako se bolid slaže. To je najuzbudljiviji dio sezone, kada svi promoviraju nove bolide. Uzbudljivo je što ćemo ih probati na stazi', rekao je Lewis Hamilton na promociji Mercedesovog bolida W15 E.

Pred Mercedesom su veliki izazovi iako su prošlu sezonu završili na drugom mjestu u poretku konstruktora. Red Bull je završio na vrhu s čak 451 bodom prednosti.

'Ne postoje čuda u ovom sportu. Naša ambicija i namjere su jače i veće nego prije. Napredujemo dobro prema tom cilju. Imali smo nekoliko prioriteta za ovaj bolid, vidjet ćemo jesmo li smo napravili pravi korak', kazao je šef momčadi Mercedesa Toto Wolff.

Podsjetimo, prošle godine Mercedes je u posljednjoj utrci sezone uspio preteći Ferrari u borbi za drugo mjesto u konkurenciji konstruktora, ali osmerostruki uzastopni konstruktorski prvaci žele se vratiti u borbu za pobjede nakon što 2023. godine nisu uspjeli pobijediti niti na jednoj utrci, prvi puta od 2011. godine...