Sada je sve jasno

Menadžer Danija Olma oglasio se o interesu Real Madrida za sjajnog Španjolca; Dinamu na račun stiže pravo bogatstvo

12.02.2021 u 09:13

Bionic
Reading

Ako Real Madrid kupi Danija Olma od RB Leipziga Dinamu bi moglo pripasti pravo bogatstvo

Španjolski mediji raspisali su se o velikom transferu Danija Olma u Real Madrid. 'Kraljevski klub' ga navodno želi dovesti i priča je dosta ozbiljna, a da tu ima i dima i vatre potvrdio je Olmov menadžer Andy Bara. On je u razgovoru za Sportske novosti rekao kako interes postoji i znakovito dodao kako se Real ne odbija.

'Olmu je u Leipzigu sjajno. Sve ide onako kako treba i apsolutno je zadovoljan. Svi u klubu su zadovoljni. Kao njegov zastupnik ne mogu ništa komentirati, ali o interesu Reala pišu dobro obaviješteni izvori i ozbiljni mediji. Mogu samo reći da se Real Madrid ne odbija. Isto tako mogu reći da će transfer Danija Olma biti vjerojatno najveći u povijesti Leipziga', rekao je Bara.

Prema nekim izvorima on bi mogao iznositi i 60 ili 70 milijuna eura, a to bi bio pravi razlog za slavlje u Dinamu. 'Modri' su u ugovor stavili klauzulu prema kojoj im pripada 20 posto od idućeg transfera, barem prema dijelu medija. Ako je to točno, Dinamo će u tom slučaju zaraditi između 12 i 15 milijuna eura.

Prema drugom dijelu medija, zarada će biti nešto manja jer Dinamo ima pravo na 20 posto od razlike od 21 milijuna koliko ga je platio Leipzig do nove cifre, odnosno od profita RB-a. I u tom slučaju će na Maksimir sjesti 8 do 10 milijuna eura što nikako nije loše za već prodanog igrača.