problemi zbog korone

UEFA napokon objavila gdje će RB Leipzig i Liverpool igrati prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, ali bit će još promjena...

08.02.2021 u 15:38

Bionic
Reading

Nogometaši Red Bull Leipziga prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola neće moći igrati na svom stadionu. Odlukom njemačke Vlade zabranjeni su svi letovi iz Engleske, pa će Dani Olmo i suigrači 'redse' ugostiti u Mađarskoj, na Puskas Areni u Budimpešti

Pandemija koronavirusa i dalje stvara ogromne probleme, odigravanje brojnih sportskih događaja dovedeno je u pitanje, pa se tako s promjenama termina i mjesta odigravanja nekih utakmica Lige prvaka morala pomiriti i UEFA.

Tako je određeno da se prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Red Bull Leipziga i Liverpoola, koja je na rasporedu 16. veljače, neće igrati u Njemačkoj nego na Puskas Areni u Budimpešti.

Razlog je strogi Covid-19 protokol koji Englezima još neko vrijeme strogo brani ulazak u Njemačku, pa je UEFA morala potražiti alternativno rješenje za odigravanje ove utakmice.

No, navedeni susret nije jedini koji će se neće igrati na terenu nominalnog domaćina. Iz Uefe su objavili kako bi susret između Atletico Madrida i Chelseaja, koji bi se trebao igrati 23. veljače u Madridu, mogao doživjeti istu sudbinu.

  • +7
Liverpool - Manchester United, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Paul Ellis / POOL

Razlog je isti, zabrana letova iz Engleske prema Španjolskoj, a službena se potvrda ove informacije još čeka.

U ostalim susretima osmine finala sastaju se Barcelona i PSG, Porto i Juventus, Sevilla i Borussia Dortmund, Lazio i Bayern, Atalanta i Real Madrid te Borussia Mönchengladbach i Manchester City.