Slavlje na Maksimiru

Menadžer Danija Olma najavio veliki transfer; bivši dinamovac će biti među pet, šest najskupljih na svijetu i napuniti blagajnu Modrih

08.07.2021 u 20:05

Bionic
Reading

Andy Bara se za Sportske novosti osvrnuo na Danija Olma, kojem bi cijena sada mogla otići u nebesa

Već smo ranije pisali da Barcelona želi kupiti Danija Olma. RB Leipzigu bi ponudili trojicu igrača. Martin Braithwaite, Miralem Pjanić i Samuel Umtiti trebali bi u Njemačku, a Dani Olmo bi se vratio u Barcu. U drugom scenariju bi pak Barca Leipzigu ponudila novac koji bi namaknuli prodajom Antoinea Griezmanna, Ousmanea Dembelea ili Philippea Coutinha.

'Nitko na svijetu Olmu ne može ponuditi povratak kući i igranje s njemu omiljenim Pedrijem i Ericom Garcijom. Znamo da Barcelona nema novca, ali ako je spremna za lude stvari, neka ta stvar bude dovođenje Olma. Puno je to bolji izbor nego dovođenje razvikanog Haalanda ili propala ideja o dovođenju Wijnalduma. Barcelona mora pokušati dovesti Olma', piše katalonski Sport.

Ode li Olmo u RB Leipzig za veliku odštetu, to bi razveselilo i ljude u Dinamu. Osim što bi tako dobili potvrdu svojeg dobrog rada, dobili bi i 20 posto od razlike budućeg Olmovog transfera iz RB Leipziga. Modri su već dobili 18.5 milijuna eura, plus dodatnih šest milijuna eura na ime bonusa, a sada se Dinamu smiješi dodatna zarada.

Mladi Španjolac trenutno vrijedi oko 50 milijuna eura, a bez obzira na to što je promašio penal protiv Italije u polufinalu Eura 2020 Olmu će cijena vrlo brzo vrtoglavo narasti. Andy Bara, koji ga zastupa i koji ga je i nagovorio da dođe u Dinamo, je uvjeren da je Dani predodređen za najveće domete.

'Promašen penal je dio odrastanja na putu prema velikom igraču, a Dani je već veliki igrač. Mislim da može doći do najvećih visina. Možda jednog dana, kao i Luka Modrić, osvoji 'Zlatnu loptu'', rekao je Bara za Sportske novosti.

Olmo sada vrijedi oko 50 milijuna eura, no nakon Eura će mu cijena postati dosta veća i moći će si ga priuštiti samo najveći. Bara nije komentirao interes Barcelone, ali jasno je da ćemo Olma gledati među najboljima.

'Sada će mu cijena otići u nebesa. Tko zna koliko će sada vrijediti... Bit će među pet-šest najskupljih igrača na svijetu! Sad je ostalo samo četiri-pet klubova koji ga mogu kupiti, koji si ga mogu priuštiti. Njegovu cijenu sad će moći platiti samo Manchester City, Manchester United, Real Madrid, Barcelona i PSG', poručio je Bara.

Dinamo bi, u slučaju da RB Leipzig Olma proda za 50 milijuna eura koliko je vrijedio prije Eura, dobio dodatnih šest milijuna eura, a postane li stvarno među najskupljima na svijetu i proda se za dvostruko ili trostruko više, Modra će se blagajna napuniti do vrha.