već ovog ljeta?

U Barceloni na sve moguće načine žele dovesti Danija Olma; a tom se poslu itekako vesele i u zagrebačkom Dinamu, jer milijuni su milijuni...

08.07.2021 u 10:49

Bionic
Reading

U redovima katalonskog nogometnog velikana, Barceloni, očito su postali svjesni kakvu su grešku napravili kada su pustili Danija Olma da 2014. godine Nou Camp zamijeni maksimirskim stadionom. Naravno, upitno je da je i ostao u Barceloni bi li se razvio u ovakvog igrača kakav je sad, no sad će ga Katalonci morati puno platiti

Barcelona je opasno zagrizla i želi potpisati 23-godišnjeg španjolskog reprezentativca Danija Olma te je pripremila svoju ponudu za RB Leipzig. Prema izvještaju španjolskog medija El Gol Digital, Barcelona će RB Leipzigu ponuditi čak tri igrača u zamjenu za Olma.

Dani Olmo nakon hrabrog odlaska u nepoznato, iz Barcelone u 'tamo neki' Dinamo, kada je imao tek 16 godina, napravio je blistavu karijeru, a koju je nakon odlaska iz Zagreba u siječnju 2020. godine, nastavio graditi u njemačkom bundesligašu RB Leipzigu. Do danas je 23-godišnjak upisao 61 nastup za Leipzig, zabio je pri tom 12 golova i dodao 13 asistencija.

Istodobno, Olmo je postao punopravni španjolski reprezentativac, a bio je i jedan od najhrabrijih izvođača penala, u polufinalnom ispadanju protiv Italije. No, bez obzira na zapucani 11-erac, Olmo je u toj utakmici još jednom pokazao sve svoje znanje. I zato nije ni čudno da su za njegove usluge zagrizli najveći španjolski klubovi.

Navodno je madridski Real cijeli Euro pratio što se događa oko Olma, a da bi se sada Barcelona javila i konkretnom ponudom, posebno nakon prodaje Francisca Trincaa u Wolverhampton Wanderers.

S obzirom na to da se Ousmane Dembele također suočava s neizvjesnom budućnošću na Camp Nouu, Blaugrana želi pojačati napadački dio momčadi, unatoč tome što su već dovedeni Memphis Depay i Sergio Agüero. Olmo je siguran izbor, s obzirom na to da može igrati i kao krilni igrač, jednako dobro kao i kada je u sredini terena.

I iz svih tih razloga, Katalonci RB Leipzigu nude čak tri igrača, a to su Martin Braithwaite, Miralem Pjanić i Samuel Umtiti. Taj se trojac već spominje kako siguran u napuštanju Nou Campa, a sada ostaje za vidjeti hoće li biti zanimljivi i njemačkom klubu. Doduše, katalonski Sport piše da bi Barcelona RB Leipzigu mogla ponuditi i novac, ali samo ako ga namakne prodajom nekog od svojih skupocjenih zvijezda, poput Antoinea Griezmanna, Ousmanea Dembelea ili Philippea Coutinha.

'Nitko na svijetu Olmu ne može ponuditi povratak kući i igranje s njemu omiljenim Pedrijem i Ericom Garcijom. Znamo da Barcelona nema novca, ali ako je spremna za lude stvari, neka ta stvar bude dovođenje Olma. Puno je to bolji izbor nego dovođenje razvikanog Haalanda ili propala ideja o dovođenju Wijnalduma. Barcelona mora pokušati dovesti Olma', piše Sport.

Cijeli taj projekt itekako je zanimljivi i zagrebačkom Dinamu, jer u Modru bi se blagajnu trebalo sliti još 20 posto od razlike budućeg Olmovog transfera iz RB Leipziga.

Podsjetimo, Dinamo je već od prodaje Olma dobio 18.5 milijuna eura. Još je hrvatski prvak dobio dva milijuna eura za Olmove nastupe u Leipzigu te četiri milijuna eura za dva Leipzigova plasmana u Ligu prvaka s Olmom u momčadi. I dogodi li se da ga Leipzig proda za 50-tak milijuna eura, koliko mu je sada tržišna vrijednost, lako je izračunati da bi u Maksimirsku 128 stiglo još nešto više od šest milijuna eura.