NEKAD NEOSVOJIVI LED

'Medvjedi' pobjedom u Mađarskoj opet na drugom mjestu

29.01.2012 u 19:55

Bionic
Reading

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka upisali su pobjedu na teškom i tradicionalno neugodnom gostovanju kod Albe te su u izravnom dvoboju s mađarskom momčadi ponovno preuzeli drugo mjesto na ljestvici Ebela

'Medvjedi' su opet drugi! Nakon pobjede nad Albom na gostujućem ledu, i to uvjerljive pobjede od 3:0, Medveščak se vratio na mjesto s kojeg je i krenuo u drugi dio Ebelova natjecanja. Ostvario je to protiv izravnog konkurenta za to mjesto, bez Vjačeslava Truhna u rosteru, te s Michaelom Ouzasom na vratima.

Nekoć neosvojiva tvrđava u Szekesfehervaru već je drugi put za redom bila sretna za Medveščak, a sreća je tim veća jer je Alba u posljednje vrijeme u vrhunskoj formi. Uostalom, u prvom kolu drugog kruga Mađari su dobili Olimpiju sa 4:2, pa su u pretprošlom kolu usred Salzburga 'torpedirali' Red Bull sa 7:1, da bi na kraju u svojoj dvorani u petak dobili i KAC s 2:1, te zaslužili sam vrh ljestvice. No 'medvjedima' ipak nisu dorasli ove nedjelje.

Pitanje pobjednika zagrebačka momčad riješila je već u prvih 20 minuta, kad su Dario Kostović i Andy Sertich pogodili za vodstvo od 2:0, što domaćini nisu uspjeli sustići do kraja utakmice. Medveščak je nakon ostvarenog visokog vodstva igrao vrlo dobro u obrani, prepustio je inicijativu suparnicima, te znalački i mudro čuvao prednost do posljednjih sekundi. Na kraju, 13 sekundi prije kraja, Adam Naglich je iskoristio prazan gol Mađara i samo potvrdio konačnu pobjedu.