2:0 U POBJEDAMA

Medveščak nije uspio niti zaprijetiti KAC-u

08.03.2012 u 21:19

Bionic
Reading

Najtrofejniji austrijski klub nakon dvije odigrane utakmice polufinala Ebela ima vodstvo od 2:0 u pobjedama, a 'medvjedi' će morati nešto drastično promijeniti žele li uopće doći u priliku produljiti seriju na pet ili šest utakmica

Zagrebački 'medvjedi' ipak nisu uspjeli uzvratiti KAC-u za poraz u Domu sportova, već je najtrofejnija austrijska momčad dva dana kasnije na svom ledu iskoristila sve ponuđene prilike i stigla do druge uzastopne pobjede nad Medveščakom. Na semaforu je na kraju pisalo 4:1.

Hokejaši Medveščaka odigrali su slabu utakmicu, nespretnim reakcijama dopuštali su sucima da ih isključuju kao od šale, a jedina dobra vijest je postignuti pogodak. Da Vjačeslav Truhno nije zabio Andyu Chiodu, mogli bismo već polako pričati i o frustracijama 'medvjeda'. Ovako, postoji nada da se minus dva u pobjedama ipak može dostići u narednih tjedan dana. No za to će iz temelja trebati nešto mijenjati. Što? To bi trebao dokučiti Marty Raymond.

Bez kažnjenih Franka Banhama i Joela Prpica napad 'medvjeda' još je više otupio i makar je stvoreno nekoliko dobrih prilika pred domaćim golmanom, to je premalo za ozbiljniji rezultat u Klagenfurtu.

KAC je poveo pet minuta prije kraja prve trećine, vodstvo povećao na 2:0 i 3:0 u samo 14 minuta nastavka i sve te pogotke Austrijanci su zabili s igračem više. U tom periodu 'medvjedi' su više vremena proveli u boksu za kažnjene igrače nego na ledu, a domaćini su samo iskoristili poklone sudaca i svojih suparnika. Četvrti gol domaćina postignut je u trenucima kad je Medveščak igrao bez golmana.

Treća utakmica na rasporedu je u nedjelju u zagrebačkoj Ledenoj dvorani i to će biti zapravo posljednja šansa 'medvjedima' za povratak u seriju. KAC je stigao na samo dvije pobjede od finala.