spektakl u las vegasu

Meč godine se bliži, ali na vidjelo izlaze problemi i prljave igre

25.08.2017 u 11:36

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju, u 3 sata ujutro po srednjeeuropskom vremenu, u Las Vegasu održat će se jedna od najspektakuranijih borbi, između boksačkog asa Amerikanca Floyda Mayweathera i MMA borca, Irca Conora McGregora. Sve naravno, po boksačkim pravilima

Sve je spremno za veliki borilački spektakl, kojem bi trebala svjedočiti puna T-Mobile Arena u Las Vegasu, ali i brojni tv-gledatelji diljem svijeta. No, kako sada stvari stoje, prodaja ulaznica baš i ne ide kako su organizaotori očekivali, jer u petak se pojavila vijest kako je od maksimalnog kapaciteta dvorane, a on iznosi 20.000 mjesta, ima još par tisuća, ali da je cijena ulaznica drastično pala.

  • +22
Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor Izvor: Reuters / Autor: Joe Camporeale

Kada su puštene u prodaju, najjefitnija je koštala 3.000 USD, a sada ih ima već i za 1.200 USD. Međutim, s obzriom na atraktivnos meča, uvjereni su svi kako će dvorana ipak biti puna do posljednjeg mjesta.

Ono što cijelom borilačkom spektaklu daje dodatnu vrijednost jest izrada specijalnog pojasa pobjedniku, koji će se zvati 'Mooney belt', a u kojeg je ugrađeno 3360 dijamanata, 600 safira, 300 smaragda, 1.5 kila zlata no i jedna kardinalna greška organitora borbe WBC-a (World Boxing Council), kojem je promaknulo te je među iscrtanim zastavama ostavio i onu bivše Jugoslavije, odnosno 'trobojnicu' sa zvijezdom.

Iako smo sigurni da to jednom od osvajača ovog pojasa neće ni najmanje smetati.

Jer ono za što se bore, uz slavu, je svakako novac. I to kakav. Naime, kako je rekao Amerikanac, on će, u slučaju pobjede, zaraditi više od 300 milijuna dolara. Dok bi Irac, prema svojim računicama trebao zaraditi 'tek' 100 milijuna.

'Kako vam zvuči onih 75 milijuna dolara? Zapravo je više od 100 milijuna ako gledamo nekonzervativne brojke koje će borba zapravo generirati, a tu ne računam sponzore i poslovna ulaganja'.

I kada se vidi kakav se novac vrti, odnosno kako se jedna plemenita vještina, a mislimo ovdje na boks - može devastirati samo zbog zarade? Nema sumnje kako je u ovom meču ugled boksa na kocki.

Floyd Mayweather Jr. je po mišljenju mnogih najveći boksač ikad, te će rukavice ukrstiti protiv MMA borca bez profesionalnog boksačkog iskustva. Svima je jasno koliki bi udarac boksu bio njegov poraz, odnosno kako bi to djelovalo na samu popularnost, ali i integritet sporta. S druge strane, pobjeda McGregora bi nevjerojatno pozitivno djelovala na MMA. Iako, on se ne slaže s time da je predstavnik tog sporta.

'Što se tiče svih priča kako je ovo MMA protiv boksa, moram reći kako sam ja samo svoj čovjek. Tako da, ja ne predstavljam MMA kao sport. Zapravo, osjećam da sam veći i superiorniji od njega. Ja sam došao u Las Vegas predstavljati sebe i UFC kao promociju koja me podržava i zajedno sa mnom organizira ovaj event. U ovome smo zajedno', izjavio je brbljavi Irac, a prenosi Fighsite.hr.

I da se na putu do pobjede neće birati sredstva, potvrđuje potez Amerikanca. Naime, samo dva dana prije ulaska u ring s Conorom McGregorom u najvećem komercijalnom meču u povijesti boksa, Mayweather je izveo prilično pokvaren trik, kojim očito želi uzdrmati koncentraciju svog protivnika.

U četvrtak se, naime, u njegovoj dvorani pojavio Malignaggi. Bivši dvostruki svjetski prvak nikada nije niti skrivao da je Mayweatherov prijatelj, a sada je zajedno s njim izveo performans u kojem tvrde da je Malignaggijev odlazak u McGregorov kamp bio pomno planiran, a da je Paulie poslužio kao Mayweatherov špijun.

'Ovo je Paulie, Paulie je oduvijek bio moj prijatelj. Čak sam mu i rekao kada me nazvao. Pitao me želim li da ode u Conorov kamp. Na što sam mu odgovorio: apsolutno da!', rekao je Mayweather dok je Malignaggi samo ponavljao 'Naivci, naivci'.

Zatim je Floyd prekrižio McGregor na plakatu i iznad svog imena je napisao 50 sugerirajući svoju 50. profesionalnu pobjedu.

Sada čekamo McGregorov odgovor.