NE SAMO ODLUKA SUDACA

Meč Cro Copa i Bonjaskog mnoge je potpuno razočarao

09.03.2014 u 12:00

  • +10

Remy Bonjasky odlukom sudaca pobijedio Mirka Filipovića

Izvor: Pixsell / Autor: Grgir Zucko

Bionic
Reading

Dugo iščekivani okršaj dvojice vrhunskih teškaša, Mirka Filipovića i Remyja Bonjaskog, ipak nije ponudio akciju kakvu su hrvatski fanovi priželjkivali, a sve je na kraju završilo čudnom sudačkom odlukom koja se malokome svidjela

Borba večeri Glory 14 priredbe pred prepunom zagrebačkom Arenom ponudila je premalo akcije i čistih udaraca. Bilo je jasno i prije početka da dva veterana neće u ringu prirediti bespoštedni rat uz maksimalan rizik kroz devet minuta, već taktički pokušati nadmudriti protivnika, ali to se pretvorilo u bezbroj klinčeva te statičnu borbu u kojoj niti jedan borac nije uspio drugog dovesti u ozbiljne probleme. Par rušenja zbog gubitka ravnoteže i dva udarca u genitalije bili su vrhunac onog što smo vidjeli pa će malotko poželjeti pogledati reprizu ovog dvoboja.

Na kraju je još došla i sudačka odluka prema kojoj je pobjedu odnio Bonjasky, borac koji je tijekom tri runde bio u defanzivi i niti jednim udarcem nije nanio ozbiljnu štetu Mirku. Možda je po statistici bio uspješniji za jedan udarac, ali sveukupni dojam jasno je išao na stranu hrvatskog borca i nije čudo što je sudačka odluka izviždana u Areni, a zlobnici su rekli: bio je to poklon u oproštajnoj borbi Nizozemca. U svakom slučaju, loša reklama za Glory.

No, borbe prije toga definitivno nisu bile niti razočaranje niti loša reklama. Odličan je bio turnir srednje kategorije u kojem je Brazilac Pereira stigao do pobjede, viđen je i krasan nokaut hrvatskog borca Mladena Brestovca, a ljepotica večeri dogodila se u lakoj kategoriji, u kojoj je Gruzijac Davit Kiria nevjerojatnim preokretom i brutalnim nokautom pobijedio aktualnog prvaka Andyja Ristiea. Sve u svemu, odlična priredba koja je završila razočaravajućom glavnom borbom.