Marca doznaje

Mbappe potpisao za Real! Objavljeni detalji ugovora, a poznato je i kolika mu je plaća

19.02.2024 u 13:25

Bionic
Reading

Francuska nogometna zvijezda i član francuskog prvaka PSG-a Kylian Mbappe već je potpisao ugovor s Real Madridom, piše španjolski sportski dnevnik Marca

Dvadesetpetogodišnji francuski internacionalac Kylian Mbappe trebao je prošlog utorka obavijestiti predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelajfija o svojoj odluci.U isto vrijeme, Mbappe je navodno tražio od Al-Khelajfija da mu PSG prestane davati nove ponude za produžetak suradnje, piše Marca.

Mbappe je navodno - iako se puštaju vijesti da pregovara i sa Ciyjem - već potpisao petogodišnji ugovor u Madridu koji će stupiti na snagu 1. srpnja.

Zajedno s bonusima trebao bi zarađivati ​​između 15 i 20 milijuna eura po sezoni u madridskom klubu, a dodatnu zaradu imat će i uz marketinška prava u Realu.

Prelazak napadača iz PSG-a u Real aktualna je tema već duže vrijeme. Marca ističe kako je Mbappe više puta odbio produžiti suradnju s PSG-om, a prema brojnim medijskim napisima, on je već 2022. želio prijeći u Real Madrid, koji se smatra njegovim najdražim klubom iz mladosti.

Nakon posudbe za sezonu 2017/18., napokon je u ljeto 2018. iz Monaca prešao u PSG za 120 milijuna eura. Aktualni ugovor s klubom iz francuske prijestolnice istječe mu na kraju ove sezone, točnije 30. lipnja, što znači da Mbappe u Španjolsku dolazi bez odštete.

No, mnogi su oprezni dok vijest ne bude službena. A za to se mora čekati kraj sezone.