KONAČAN RASPLET

Mbappe je rekao svoje, a PSG će zbog njegove odluke uštedjeti 200 milijuna eura

16.02.2024 u 08:13

Bionic
Reading

Tijekom četvrtka francuski nogometaš Kylian Mbappe obavijestio je svoj klub PSG kako će definitivno napustiti Pariz na kraju aktualne sezone, objavio je The Athletic, ali i još nekoliko medija

Aktualni ugovor Mbappe i PSG imaju do lipnja ove godine. Potom će jedan od najboljih svjetskih nogometaša postati slobodan igrač, ali još uvijek nije definitivno poznato gdje će nastaviti karijeru. Uvjerljivo najčešće u tom se kontekstu dosad spominjao madridski Real, ali se u zadnje vrijeme govori i o interesu Liverpoola i Arsenala.

'Mbappe je priopćio svoju odluku PSG-u, ali uvjeti odlaska još nisu u potpunosti dogovoreni. Službena objava se očekuje nakon što se situacija finalizira u sljedećih nekoliko mjeseci', stoji u izvješću.

Jedan od najvećih francuskih junaka na putu prema svjetskom zlatu 2018. te svjetskom srebru 2022. godine u PSG je došao iz Monaca tijekom kolovoza 2017. godine. Pomogao je PSG-u u osvajanju pet naslova pobjednika francuske Ligue 1, a i trenutačno je njegova momčad vodeća u domaćem prvenstvu i ima čak 11 bodova više od drugoplasirane Nice.

Ukupno je 25-godišnji Mbappe upisao 290 nastupa za momčad iz Pariza te je postigao 243 pogotka uz 105 asistencija. Trenutačno je Mbappe s 20 golova uvjerljivo najbolji strijelac Ligue 1.

PSG bi odlaskom Mbappea mogao godišnje uštedjeti oko 200 milijuna eura kada se uzme u obzir ogromna plaća francuskog napadača, porezi na nju, razni bonusi…