PRIJETIO MU I VODITELJ

Mayweather prljavim nokautom uzeo naslov

18.09.2011 u 17:59

Bionic
Reading

Floyd Mayweather na prljav je način pobijedio Victora Ortiza i u Las Vegasu osvojio njegov pojas svjetskog prvaka u velter kategoriji

Nakon što je izrekao javnu opomenu Ortizu zbog pokušaja udaranja glavom, sudac Joe Cortez dao je znak za nastavak borbe, ali je nastavio komunicirati s osobljem izvan ringa. Ortiz je za to vrijeme još jednom prema Mayweatheru krenuo spuštenih ruku da mu se ispriča, no ovaj ga je odalamio najprije lijevom, a potom nokautirao desnom rukom.

'U ringu se moraš zaštititi cijelo vrijeme. Najprije me napadne prljavo, a onda dvije minute kasnije želi biti moj prijatelj. Ovo je brutalan biznis, samo najjači preživljavaju', objasnio je Mayweather svoj nesportski potez.

'Dao sam znak za nastavak borbe a tada borci moraju držati gard. Mayweather nije učinio ništa ilegalno', prokomentirao je sudac Cortez.

Unatoč tome, publici se taj potez nije svidjeo, s 'buuuuu' ga je ocijenila nesportskim, pa je legendarni televizijski komentator HBO-a Larry Merchant upitao pobjednika zašto je udarao suparnika dok se ovaj nije borio.

Mayweather je uzvratio novinaru da nije fer prema njemu, da nema pojma o boksu i da želi drugog novinara da ga intervjuira te da bi Merchanta HBO trebao otpustiti. Osamdesetogodišnji Merchant mu je kazao da žali što nema 50 godina manje da mu ispraši tur. Mayweather je za ovaj meč zaradio 25 milijuna USD, a Ortiz deset puta manje.

Zanimljiv intervju tijekom kojega se vidi i ključni trenutak meča