drugi mandat

Matjaž Kek vraća se na klupu reprezentacije s kojom je prije osam godina napravio čudo

21.11.2018 u 13:14

Bionic
Reading

Prije samo mjesec dana Matjaž Kek (57) dao je ostavku na mjesto trenera Rijeke. Slovenski je stručnjak tako nakon punih pet sezona napustio momčad s Rujevice, a sada se - nakon kratkog odmora - vraća trenerskom poslu...

Slovenci su te 2010. godine napravili pravo malo čudo, u dodatnim kvalifikacijama izbacili su Rusiju i plasirali se na SP u Južnoj Africi. Slovenija je tada u skupini sa SAD-om, Engleskom i Alžirom završila na trećem mjestu.

Izbornik te slovenske reprezentacije bio je Matjaž Kek (57) kojeg je tamošnja sportska javnost u nekoliko navrata prizivala na povratak, a čini se kako su nakon dugih sedam godina u tome i uspjeli.

Slovenski mediji javljaju kako će Matjaž Kek preuzeti Sloveniju i povesti ju u kvalifikacije za Euro 2020. godine. 'Fantje' su doživjeli pravu katastrofu u Ligi nacija, ispali su iz C skupine u najnižu, D skupinu, nakon što su ostvarili samo tri remija uz tri poraza u svojoj skupini.

Slovenski nogometni savez još nije potvrdio vijest, no službeni potpis Matjaža Keka očekuje se već idućeg tjedna.

  • +13
Matjaž Kek životna priča Izvor: Cropix / Autor: Davor Zunic/CROPIX

Trebao bi to biti konačni kraj problema slovenskog reprezentativnog nogometa jer je - nakon što je ostavku zbog loših rezultata reprezentacije dao prijašnji izbornik Tomaž Kavčič - na posljednjih nekoliko utakmica reprezentaciju vodio njegov pomoćnik Igor Benedejčič.