kvalifikacije za sp

Matjaž Kek nakon neuvjerljive pobjede nad Maltom najavio susret na Poljudu: 'Hrvati će biti motivirani i htjeti osvetu, mogli bi nas pregaziti'

05.09.2021 u 14:47

Bionic
Reading

Slovenski izbornik Matjaž Kek je najavio dvoboj s Hrvatskom na Poljudu

Hrvatska će u utorak na Poljudu ugostiti Sloveniju u zadnjoj utakmici ovog kvalifkacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Naši susjedi su ovog tjedna odigrali 1:1 sa Slovačkom, a potom s minimalnih 1:0 pobijedili Maltu. Izbornik Slovenije Matjaž Kek se osvrnuo na te utakmice i najavio susret na Poljudu.

'Bili smo jako nervozni i teško došli do pobjede protiv Malte, ali najvažniji su bodovi. Sve ostalo se zaboravlja. Griješili smo. Nismo bili dovoljno odlučni i agresivni. Vidi se da neki igrači nisu na dovoljno visokoj razini i da nas čeka težak put dalje', rekao je Kek.

Susret s Hrvatskom za Sloveniju može biti odličan završetak kvalifikacijskog ciklusa, ali i biti prava katastrofa.

'To može biti i najteža i najlakša utakmica. Ako si prestrašen, bit će najteža, a ako si optimističan i samouvjeren, onda može biti najlakša. Znamo kud idemo i jasno je da je Hrvatska veliki favorit, ali uvjeren sam da ćemo u Splitu biti bolji nego protiv Malte. Nadam se pozitivnom rezultatu', rekao je Kek pa dodao:

'Poljud je inspiracija i izazov. Ne vjerujem da će nas Hrvati podcijeniti. Bit će motivirani, posebno nakon poraza u Stožicama u našem prvom međusobnom susretu. Vidjet ćemo. Mislim da su nam odlučnost i hrabrost najvažniji. Ako toga ne bude bilo, Hrvati bi nas mogli pregaziti', zaključio je Kek.

  • +62
Slovačka - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL