Kvalifikacije za sp

Slovački izbornik i reprezentativci istaknuli svoju veliku dominaciju pa zaključili kako su trebali osvojiti tri boda, ali ih je nesreća ostavila bez ijednog

05.09.2021 u 08:35

Bionic
Reading

Slovački izbornik i igrači su prokomentirali utakmicu s Hrvatskom koju su izgubili u 87. minuti golom Marcela Brozovića

Hrvatska nogometna reprezentacija je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine golom Marcela Brozovića u 87. minuti pobijedila Slovačku i tako s 10 bodova ostana na vrhu tablice koji dijeli su Rusijom koja je službeno prva jer iako ima jednako bodova i istu gol razliku, ima više postignutih golova.

  • +62
Slovačka - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Slovačka je nakon ovog poraza četvrta sa šest osvojenih bodova, bodom manje od treće Slovenije i dva boda više od Malte i Cipra. Slovacima je ovo bio prvi poraz u pet utakmica u kojima su ostvarili jednu pobjedu i tri remija. Izbornik Slovačke Štefan Tarkovič smatra kako je to bila odlična utakmica njegove reprezentacije.

'Stvorili smo više šansi od protivnika koji redovito ide daleko na zavšrnim turnirima. Nažalost, Brozovićeva svjetska klasa je presudila i odlazimo bez boda. U ovoj grupi je teško napraviti 6-7 šansi protiv bilo koga i ne sjećam se ovakve naše utakmice. Bilo je dosta kaotično jer su igrači toliko htjeli pobijediti. Zaslužuju pohvale. Usudio bih se reći da je ovo najbolja utakmica pod mojim vodstvom. Zaslužili smo tri boda, a nismo uzeli niti jedan', rekao je Tarkovič.

Nesreću krivi i stoper Intera Milan Škriniar čiji je klupski suigrač Brozović presudio Slovačkoj.

'Sve smo dali u ovu utakmicu. Raidli smo, radili, ali jedna nesretna situacija je dovela do poraza. Nedostajalo nam je sreće. Imao sam na kraju šansu, ali nisam uspio završiti. Vjerujem da će, budemo li igrali ovako, gledatelji biti sretni što dolaze na naše utakmice', kaže Škriniar.

Marek Hamšik prebrojao je čak 17 udaraca po golu Hrvatske i zaključio kako je zadovoljan jedino pljeskom publike.

'Zadovoljan sam aplauzom, ali ne i rezultatom. Boli kad primiš gol u zavšrnici, posebno nakon ovakve izvedbe. Uspjeli smo se nositi s Hrvatima u borbenosti, posjedu, ali i brzini', rekao je Hamšik.