iz londona u München

Mateo Kovačić ovog ljeta definitivno napušta Chelsea; bivši trener želi ga u Münchenu

26.03.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Thomas Tuchel je prije nekoliko dana iznenađujuće preuzeo momčad minhenskog Bayerna te odmah započeo slaganje za sljedeću sezonu. Na samom vrhu liste želja je i hrvatski veznjak Mateo Kovačić kojeg je do prije par mjeseci vodio u Chelseaju

Poraz od Dinama u Ligi prvaka presudio je Thomasu Tuchelu u rujnu prošle godine kad je morao napustiti klupu Chelseaja. Njemački je stručnjak do prije nekoliko dana bio na odmoru, a onda je na sveopće iznenađenje imenovan za novog trenera minhenskog Bayerna!

Odmah se Tuchel prihvatio posla, prvo treba ovu sezonu odraditi maksimalno do kraja, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi prvaka. No, u isto vrijeme Tuchel je započeo slagati momčad za novu sezonu, a u njoj bi želio i neke igrače koje je vodio u Chelseaju.

Njemački mediji tvrde kako je na samom vrhu tog popisa Mateo Kovačić (28). Veznjak 'vatrenih' kod Tuchela je u Chelseaju imao važnu ulogu, a ovaj ga sad vidi u svojoj postavi Bayerna.

U Londonu su još ranije najavili da na neke od igrača ne računaju, a među njima je bio i Kovačić koji s Chelseajem ima ugovor do kraja lipnja 2024. godine. Chelsea ga mora prodati kako bi nešto zaradio, a dojam je da su u Münchenu spremni platiti oko 30 milijuna eura odštete. Posebice ako će Tuchel insistirati na njegovo dolasku.

Problem? Pa to što bi Kovačića u svojoj momčadi želio i Pep Guardiola. Manchester City već je navodno kontaktirao Chelsea pa će Bayern u ovom poslu imati opasnu konkurenciju.

A Kovačić nije jedini igrač Chelseaja koji bi ovog ljeta mogao preseliti iz Londona u München. Tuchel bi vrlo rado 'povukao' i Christiana Pulišića te golmana Eduarda Mendyja za kojeg misli da je idealan nasljednik teško ozlijeđenog Manuela Neuera (37) umjesto kojeg trenutno brani još jedan veteran, Švicarac Yann Sommer (36).

Kako god bilo, Mateo Kovačić je tražena roba na nogometnom tržištu i ovo će za njega biti vrlo zanimljivo ljeto.