baš ga je krenulo

Chelsea slavi svog 'sretnog kapetana'; kad je Hrvat Mateo Kovačić glavni, problema nema

13.03.2023 u 07:27

Bionic
Reading

Chelsea je u veljači povezao tri pobjede, dvije u prvenstvu (Leeds i Leicester) te u Ligi prvaka protiv Borussije (D) s kojom su potvrdili plasman u četvrtfinale. A u sve su tri pobjede 'bluesi' na terenu kao kapetana imali - Matea Kovačića

Mateo Kovačić je u subotu protiv Leicestera još jednom bio kapetan Chelseaja u jer su Azpilicueta i Thiago Silva ozlijeđeni. Znakovito, kapetansku je traku popularni Kova nosio i na dvije utakmice prije ove, protiv Leedsa i Borussije (D) u Ligi prvaka.

I Chelsea je slavio u sve tri! A Kovačić se u subotu stigao upisati i u strijelce u 3:1 pobjedi 'bluesa' protiv Leicestera.

'Naravno da je lijepo zabiti i jako sam sretan da mogu pomoći momčadi, ali za mene je najvažnije da smo osvojili tri boda', rekao je Kovačić te dodao:

'Bila je to izazovna utakmica protiv Leicestera, mislim da smo u proteklih tjedan dana pokazali karakter i došli do tri jako važne pobjede. Cilj nam je da sada nastavimo s ovakvim izvedbama i budemo konstantni kako bi napredovali na prvenstvenoj tablici. Svi mi znamo da moramo još raditi jer trenutno nismo u dobroj poziciji, ali olakšava kada znamo da osvajamo bodove i poboljšavamo naše izvedbe na terenu.'

Posljednjih se tjedana intenzivno spominjao Kovačićev odlazaka iz Chelseaja, ali sad se čini da trener Graham Potter ipak ozbiljno računa na veznjaka 'vatrenih'.

  • +4
Leicester City - Chelsea, Premiership, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Manjit Narotra/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Mateo je fantastičan tip. Obožavamo ga. Nevjerojatno je važan igrač za Chelsea', kazao je Potter te se osvrnuo i na njegovu kapetansku ulogu:

'Bio je kapetan i na dvije utakmice prije Leicestera. To vam najbolje govori koliki je njegov utjecaj na terenu i izvan njega. Sjajan je.'

S novim se bodovima Chelsea vratio u borbu za mjesta koja vode u Europu sljedeće sezone. Peti Liverpool mu bježi 'tek' pet bodova.