SVAKA ČAST

Mateo Kovačić dio povijesti europskog nogometa; prije početka Superkupa fotografi su snimali samo nju

14.08.2019 u 21:28

Bionic
Reading

Povijest je ispisana u utakmici Uefinog Superkupa između Chelsea i Liverpoola u Istanbulu, Francuskinja Stéphanie Frappart glavna je sutkinja dvoboja, a pomoćne sutkinje su bile sunarodnjakinja Manuela Nicolosi i Irkinja Michelle O'Neal

To je prvi put da je žena sudila važniju UEFA-inu natjecateljsku utakmicu – susret između osvajača Lige prvaka Liverpoola i pobjednika Europske lige Chelsea - na stadionu Beşiktaş Park u Istanbulu, a dio povijesti bio je i Mateo Kovačić koji se našao na travnjaku od prve minute u dresu londonske momčadi.

Inače, u srpnju je Frappart imala čast suditi finale ženskog svjetskog prvenstva između SAD-a i Nizozemske u Lyonu. Također je sudila i polufinalnu utakmicu ženskog europskog prvenstva između Nizozemske i Engleske, kao i finalnu utakmicu ženskog europskog prvenstva U-19 2012. godine u Turskoj.

Frappart je ušla u povijest francuskog nogometa u travnju kada je postala prva žena sudac na utakmici prve francuske lige između Amiensa i Strasbourga. Sada je izabrana za stalnog suca u Ligue 1 za sezonu 2019./20.

  • +4
Francuska sutkinja Stéphanie Frappart Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kao i u finalu ženskog svjetskog prvenstva, 35-godišnja Frappart će imati pomoć sunarodnjakinje Nicolosi i Irkinje O'Neal, dok će četvrta sutkinja biti Turkinja Cuneyt Cakir.

Frappart nije prva sutkinja kojoj je dodijeljeno suđenje neke UEFA-ine natjecateljske utakmice. Tu je čast imala Nicole Petignat koja je sudila tri kvalifikacijske utakmice za UEFA kup između 2004. i 2009.

  • +7
Uefin Superkup, Liverpool - Chelsea, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.