davis cup

Mate Pavić i Ivan Dodig na finaliste Roland Garrosa: Čeka nas težak meč...

01.02.2024 u 17:33

Bionic
Reading

Mate Pavić i Ivan Dodig će u meču parova u Davis Cup susretu protiv Belgije u Varaždinu za suparnike imati belgijsku kombinaciju Sandera Gillea i Jorana Vliegena, prošlogodišnje finaliste Roland Garrosa

"Mislim da neće biti iznenađenja s njihove strane. Gille i Vliegen su jako dobar par koji dobro poznajemo s turnira. Nekoliko puta sam igrao protiv njih pa i ove godine na prvom turniru u HongKongu. Mislim da je i Dodo puno puta igrao protiv njih, te stoga poznajemo protivnike. To je jako dobar, uigran par pa nas sigurno čeka težak meč. Bit će i bitan susret, bitan bod", kazao je Pavić ističući da je adut belgijskog dvojca i to što i na turnirima igraju zajedno.

"Sigurno da je mala prednost, jer su uigraniji nego mi. No Ivan i ja smo također puno puta igrali zajedno, poznajemo jedan drugoga, što igrajući zajedno, što s protivničke strane. Možda mala prednost ide njima, baš zbog tog igranja zajedno", dodao je Pavić.

Finale ATP turnira u Hong Kongu u prvom tjednu nove sezone bio je Pavićev najsvježiji okršaj s Gilleom i Vliegenom.

"Bilo je nekoliko mečeva - Nikola Mektić i ja smo nekoliko puta gubili od njih, ali smo ih i pobjeđivali. Ove godine sam ih s partnerom Arevalom pobijedio u finalu Hong Konga. Znamo što možemo očekivati od njih, neće tu biti posebnih iznenađenja. Ne znam kakve su rezultate imali u Davis Cupu, ali sigurno je da neće biti nimalo lak meč", nastavio je.

Susret Hrvatske i Belgije na rasporedu je ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani – Areni Varaždin.

Prvog dana, u subotu na rasporedu su dva pojedinačna meča s početkom u 14 sati, a u nedjelju u 13 sati program počinje okršajem parova, nakon čega slijede dva pojedinačna meča.