francuska liga

Marseille s igračem manje vodio 2:0, pa u posljednjim minutama utakmice spašavao bod

12.03.2023 u 23:28

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 27. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, je na stadionu Velodrome odigrao 2:2 protiv Strasbourga primivši dva gola u posljednjim minutama susreta

Iako je od 30. minute igrao s igračem manje, Olympique Marseille je poveo 2:0, no u završnici susreta gosti su s dva brza gola izjednačili, a potom bili i korak do velikog preokreta.

Igor Tudor je već nakon pola sata igre ostao s igračem manje. Leonardo Balerdi je kao posljednji igrač obrane napravio prekršaj koji je glavni sudac Jeremie Pignard 'nagradio' crvenim kartonom. Zanimljivo, argentinskom braniču, koji je u Marseille stigao u srpnju 2020. godine, bio je to već četvrti crveni karton u svim natjecanjima u dresu Marseillea.

Marseille je i s igračem manje poveo u 49. minuti. Ruslan Malinovski je odlično izveo slobodan udarac s ruba šesnaesterca, ali je Matz Sels dobro reagirao i obranio mu šut. Međutim, Chancel Mbemba je pokupio odbijanac pogodivši za 1:0.

Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 76. minuti Alexis Sanchez je izborio kazneni udarac, a zatim ga sigurno realizirao za 2:0.

Međutim, Strasbourg je u samoj završnici uspio izjednačiti postigavši dva gola u razmaku od dvije minute, a oba gola zabio je Jean-Eudes Aholou.

U 88. minuti gosti su izveli korner, a Aholou se najbolje snašao smanjivši na 2:1. Samo minutu kasnije Aholou je opalio s 25 metara pogodivši za 2:2, a u drugoj minuti nadoknade mogao je zabiti i treći gol, no Pau Lopez je obranio njegov udarac.