serie a

[FOTO] Sassuolo šokirao Romu, Juventus se mučio, ali ipak uvjerljivo slavio protiv posljednje Sampdorije

12.03.2023 u 23:15

Bionic
Reading

U posljednjem subotnjem susretu 26. kola talijanske Serie A Juventus je kao domaćin u Torinu pobijedio Sampdoriju 4:2, a nešto ranije su nogometaši Sassuola na Olimpicu pobijedili Romu 4:3

U ogledu 26. kola talijanske Serie A s čak sedam golova nogometaši Sassuola su na Olimpicu pobijedili Romu 4:3.

Domaće navijače u uvodnom dijelu utakmicu šokirao je francuski napadač Lauriente koji je u 13. i 18. minuti zabio dva gola za 2:0 gostiju. Zalewski je u 26. smanjio na 2:1, ali je u nadoknadi prvog dijela Berardi realizirao jedanaesterac za novih plus dva gostiju (3:1). Ujedno je tada Roma ostala s igračem manje jer je Kumbulla zaradio crveni karton.

Novi priključak Rimljani su napravili na startu drugog dijela kada je Dybala smanjio na 3:2, ali je Sassuolo golom Pinamontija ponovno pobjegao suparniku u 78. minuti. Sve što je Roma do kraja napravila jest gola za konačnih 4:3 Wijnalduma u sudačkoj nadoknadi.

Roma je trenutačno peta na ljestvici, dok je Sassuolo ostao na svojoj 13. poziciji. U ovom susretu za goste je od 64. minute igrao hrvatski reprezentativac Martin Erlić.

  • +5
Roma - Sassuolo, Serie A, 12.3.2023. Izvor: EPA / Autor: FABIO FRUSTACI

U posljednjem subotnjem susretu 26. kola talijanske Serie A Juventus je kao domaćin u Torinu pobijedio Sampdoriju 4:2.

Počelo je vrlo ugodno za favorizirani Juventus koji je poveo 2:0 golovima Bremera u 11. i Rabiota u 26. minuti. No, sve je za Juventus palo u vodu u manje od 100 sekundi. Augello je u 31. smanjio, a Đuričić u 32. minuti izjednačio na 2:2.

Čekao je Juventus na novo vodstvo sve do 64. minute kada je Francuz Rabiot zabio svoj drugi gol za 3:2. Mogao je Juventus opet povesti s dva gola razlike u 69. minuti, ali Vlahović nije realizirao jedanaesterac.

Strepio je Juventus za pobjedu sve do 94. minute, a tada je mladi, 19-godišnji Argentinac Soule postavio konačnih 4:2.

Juventus se popeo na sedmo mjesto ljestvice, dok je Sampdoria i dalje u velikim problemima, na posljednjem je mjestu.