zasluženo slavlje

Maroko i Vahid Halilhodžić preokretom do četvrtfinala afričkog prvenstva

25.01.2022 u 22:03

Bionic
Reading

Novi četvrtfinalisti afričkog Kupa nacija su nogometaši Maroka koju su gubili od Malavija 0:1, ali su okrenuli rezultat i pobijedili s 2:1

Utakmica je počela senzacionalnim pogotkom Mhanga. Igrač Malavija je, sa suparničkim igračem na sebi, opalio sa skoro 40 metara i fantastično pogodio za iznenađujuće vodstvo njegove reprezentacije.

Taj trenutak je usmjerio ostatak utakmice, odnosno, sastav Maroka, čiji je izbornik Vahid Halihodžić, stisnuo je suparnika u njegov šesnaesterac te konstantno stvarao sjajne prilike za pogodak.

Tresla se greda i vratnica Malavija, branio je njegov vratar Thomu sjajne šanse Marokanaca i 1:0 je stajalo na semaforu sve do sudačke nadoknade prvog dijela kada je glavom ipak uspio izjednačiti Sevillin napadač En-Nesyri.

U nastavku se tek donekle primirila agresivnost Maroka iako je i dalje Malavi opasno živio. I onda je u 70. minuti zabljesnuo sjajni Hakimi koji je maestralno izveo slobodan udarac s 25 metara i pogodio same rašlje za preokret i apsolutno zasluženo vodstvo Maroka.

Do kraja dvoboja Malavi je ostao prilično daleko od mogućeg izjednačenja. Mnogo bliže je Maroko bio novom golu, ali je unatoč tome proslavio pobjedu i prolaz dalje.

Podsjetimo kako se već znaju dva četvrtfinalna para Kupa nacija, a sastat će se Kamerun - Gambija te Tunis - Burkina Faso. Maroko će igrati protiv pobjednika susreta Obala Bjelokosti - Egipat, dok Senegal čeka Mali ili Ekvatorijalnu Gvineju.