LOŠE VIJESTI IZ SERIE A

Marko Pjaca ima koronavirus, a Genoa nema dovoljno igrača za utakmicu; u opasnosti i derbi Juventusa i Napolija

tportal

Izvor: EPA / Autor: SIMONE ARVEDA

Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Pjaca jedan je od 15 članova Genoe koji je obolio od koronavirusa, potvrdio je klub na svojoj internetskoj stranici

Genoa je u utorak objavila kako je 14 njezinih članova, od toga 10 igrača, zaraženo koronavirusom, a neki od njih su igrali u nedjelju u 0:6 gostujućem porazu od Napolija. Danas je pozitivan nalazi dobio još jedan igrač.

Među zaraženima je i naš Marko Pjaca, te Francesco Cassata, Lukas Lerager, Federico Marchetti, Filippo Melegoni, Luca Pellegrini, Mattia Perin, Ivan Radovanović, Lasse Schöne i Davide Zappacosta. Tijekom dana doznalo se kako pozitivan test ima i Valon Behrami.

Genoa je u subotu prijavila prvi slučaj zaraze, a pozitivan na COVID-19 bio je vratar Mattia Perin zbog čega je njihov put u Napulj odgođen za nekoliko sati dok su čekali rezultate testiranja ostalih igrača. To je testiranje pokazalo kako je zaražen još samo branič Lasse Schone koji je kao i Perin ostao kod kuće u samoizolaciji.

Svi ostali otputovali su u Napulj i odigrali susret da bi u ponedjeljak bili ponovno testirani s poražavajućim rezultatima.

Genoa je zatražila odgodu utakmice protiv Torina, jer nema na raspolaganju 13 zdravih igrača.

Nakon vijesti o velikom broju zaraženih kod Genoe određeno je kako se u utorak na koronavirus mora testirati i čitava momčad Napolija. Ukoliko to testiranje pokaže veliki broj zaraženih moguća je i odgoda derbija 3. kola između Juventusa i Napolija koji je predviđen za nedjelju.