junak pobjede u slovačkoj

Ivica Ivušić osim što je pokazao da poziv u reprezentaciju zaslužuje svojim obranama, potvrdio je to i izjavom o konkurentu Livakoviću

05.09.2021 u 19:19

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon subotnje 1:0 pobjede u Bratislavi nad Slovačkom, u nedjelju je stigla u Split, gdje će se pripremati za posljednji ogled ovog kvalifikacijskog mini-ciklusa, a kojeg igra u utorak (7. rujna, 20.45 sati) protiv Slovenije

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. To je pravilo kojem se ne veseli nitko, ali u sportu je vrlo često. A potvrđuje to i slučaj sa subotnje utakmice Hrvatske u Bratislavi protiv Slovačke. Jer da nije bilo Livakovićeve ozljede, Ivica Ivušić sigurno ne bi stao među vratnice.

No, kad je već morao u igru, onda se potrudio da to bude na visokom nivou, te je uz strijelca Brozovića, možda i najzaslužniji što je Hrvatska u Split stigla s tri boda. Imao je Ivušić nekoliko izvrsnih intervencija, čime je potvrdio svoj reprezentativni potencijal.

Naravno, hoće li braniti protiv Slovenije, nije znao. jer Livaković se priključio treninzima, a osim toga, izbornik Dalić već je najavio određene promjene u sastavu. Kakve i koliko? To ćemo doznati u utorak tek iza 19 sati.

'Emocije su bile velike i ne mogu se samo tako potisnuti. Ostvario sam dječački san i stvarno je bilo predivno. Nije to za mene bila obična utakmica, značila mi je jako puni. Drago mi je što vam je izgledalo kao da sam rutiner. Obrane u završnici? Golman je ipak tu da nešto i obrani', pojasnio je Osijekov 26-godišnji golman Ivica Ivušić.

Naravno, kako je bio junak subotnje pobjede, dobio je čast izaći u nedjelju pred novinare. A hoće li braniti u utorak?

'Na dispoziciji sam i spreman ako bude trebalo. Nadam se da će se Livaković što prije oporaviti', kratak ali i maksimalno korektan prema konkurentu bio je Ivušić.

Jeste li možda očekivali i ranije poziv izbornika?

'U Hrvatskoj imamo fantastične golmane i ne mogu reći da sam išta očekivao prije. Sve ide svojim redom'.

S Poljuda nosite dobra iskustva s klubom?

'Ovdje je uvijek fantastična atmosfera, ljudi žive za nogomet i uvijek je lijepo igrati na Poljudu. Nadam se da će tako biti i u utorak, zapravo siguran sam. Slovenci su opasni, a mi smo s ove dvije utakmice bez primljenog gola pokazali da radimo odličan posao', poslao je jasnu poruku Ivica Ivušić.

  • +62
Slovačka - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL