sp u vaterpolu

Marko Bijač poslao jasnu poruku suigračima: Idemo dostojanstveno završiti ovaj turnir

24.07.2023 u 21:02

Bionic
Reading

Moramo se naučiti nositi i s porazima, rekao je Marko Bijač, golman hrvatske vaterpolske reprezentacije, uoči nastavka turnira na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki gdje Hrvatska neće igrati u četvrtfinalu već će se 'barakude' boriti za plasman od 9. do 12. mjesta

Nakon poraza od Crne Gore 13:12 u razigravanju za četvrtfinale, hrvatskim igračima ostala je borba za poredak od 9. do 12. mjesta, a prvi suparnik u tom dijelu turnira bit će Kanada.

Utakmica se igra ovog utorka u 5 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

'Iznimno je teško u ovom trenutku, ali naša je dužnost i obaveza završiti ovaj turnir dostojanstveno. Nama igračima je najteže budući da je puno rada i muke uloženo tijekom cijelog ovog ljeta, a nažalost nismo to uspjeli pretočiti u dobar rezultat. No, to je sport, moramo se naučiti nositi s ovakvim trenucima', rekao je golman naše reprezentacije Marko Bijač te je nastavio u sličnom tonu:

  • +17
Hrvatska - Crna Gora, SP u vaterpolu, 23.7.2023. Izvor: EPA / Autor: HIROSHI YAMAMURA

'Dužni smo i prema sebi i prema svima ostalima prikazati Hrvatsku do kraja u najboljem izdanju. Nakon toga nam preostaje tri-četiri mjeseca za dobru analizu ovog što se dogodilo u Fukuoki i da na idućem velikom natjecanju, u Izraelu na Europskom prvenstvu, vidimo bolju Hrvatsku', završio je Bijač.