ipak odlazi iz torina?

Mario Mandžukić na prekretnici; novi trener Juventusa će ga 'žrtvovati' kako bi u momčad vratio otpisanu zvijezdu

05.06.2019 u 14:47

Bionic
Reading

Čelnici Juventusa još nisu potvrdili ime novog trenera, sve su glasnija nagađanja kako će to ipak biti Mauricio Sarri koji nije potpisao novi ugovor s londonskim Chelseajem, a već neko vrijeme pregovara s vodećim ljudima 'stare dame'. Sarri je sjajan strateg, ali zbog njega bi svoje mjesto u Juventusu mogao izgubiti naš Mario Mandžukić

Istina, Mario Mandžukić (33) je prije mjesec dana potpisao novi ugovor s Juventusom prema kojemu bi u Torinu trebao ostati do 2021. godine. Svi su očekivali kako će Mandžo kraj karijere dočekati u 'crno-bijelom' dresu, ali u samo nekoliko tjedana u klubu su se dogodile velike promjene.

Ona najveća je odlazak trenera Massimiliana Allegrija koji je inače bio veliki obožavatelj Marija Mandžukića. Samim time, bez obzira na novi ugovor, čini se kako se preko noći mijenja i Mandžin status u klubu.

Talijanski mediji uvjereni su kako će novi trener Juventusa biti Maurizio Sarri koji je napustio Chelsea. Već neko vrijeme Sarri pregovara s čelnicima 'stare dame', a dojam je kako su vrlo blizu dogovora. No, to su onda loše vijesti za Mandžukića koji bi u novoj 'kadrovskoj križaljci' postao višak.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Sarri bi - ako preuzme Juventus - odmah u momčad vratio Gonzala Higuaina (31). Argentinac je sjajan napadač, ali je morao otići iz Juventusa nakon što je doveden Cristiano Ronaldo. Juve u tom trenutku jednostavno nije imao novca plaćati njegov ugovor koji iznosi osam milijuna eura na godinu!

Juve ga je pokušavao 'utopiti', ali zainteresiranih nije bilo. Zato je Pipita prvo otišao na posudbu u Milan, ali je već u siječnju ove godine - nakon samo 22 utakmice i osam zabijenih golova - 'prekrižen' te ga je do kraja sezone uzeo Chelsea. Kojeg je - gle slučajnosti - vodio Maurizio Sarri.

  • +10
Argentinski nogometaš Gonzalo Higuain Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njihova je veza još i dublja jer Higuain je najbolji nogomet igrao baš kad ga je vodio Sarri, bilo je to u Napoliju, a popularni Pipita je u sezoni 2015./2016. postao najboljim strijelcem Serie A, zabio je 36 golova.

Prodaja Marija Mandžukića tako bi otvorila mjesto povratku Higuaina koji bi uz Ronalda i Paula Dybalu nosio napad Juventusa...