kazna koja to nije...

UEFA je donijela odluku koja će posebno razveseliti sve u Hajduku, ali i Dinamu te hrvatskoj reprezentaciji

04.06.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Čelnici Uefe odlučni su u namjeri da najveća kazna, barem što se tiče incidenata koje rade navijači klubova, i dalje će ostaje to da se utakmica ili više njih igra pred praznim tribinama. Najveći je to udarac, kako za klubove, koji su uz to i novčano kažnjeni, ali i za navijače koji su nerede izazvali. No, sada će njihova kazna biti donekle korigirana i ublažena

UEFA je odlučila kako će i dalje najveće kazne za nerede navijača nekih klubova biti igranje pred praznim tribinama, ali u isto je vrijeme malo 'korigirala' donedavno drastične disciplinske mjere te bi se od sada na utakmicama koje se igraju 'iza zatvorenih vrata' ipak mogli pojaviti navijači.

Naime, mnogima se ne sviđa to što je UEFA uvela ovu kaznu jer pojedine utakmice od velikog značaja na kraju izgledaju kao da se igra neki pripremni susret. Sjetite se samo utakmice Hrvatske i Italije ili s Englezima na Rujevici u Ligi nacija. Tuga, jad, sramota... Najveća je žalost što se nogomet, kao i svi ostali sportovi, igraju zbog navijača, a nisu sami sebi svrha. Jednostavno, igranje pred praznim tribinama - koliko god kazna bila opravdana - nije rješenje.

Shvatili su to i u Uefi, te su 'disciplinarci' odlučili malo 'olabaviti' i ublažiti kazne. No, to ne znači da će navijači - zbog čijih su ispada klubovi/reprezentacije najčešće i kažnjeni - moći dolaziti na tribine.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

UEFA sad predlaže da će im, kad i ako klubovi ili reprezentacije zarade kaznu igranja pred praznim tribinama, omogućiti da besplatno pozovu djecu do 14 godina iz obližnjih škola i nogometnih akademija kako bi nazočili utakmici koja se igra iza zatvorenih vrata.

Tako UEFA želi eliminirati zlokobnu tišinu na utakmicama, ali i 'popuniti' mjesta bliže terenu kako bi televizijske kamere imale što 'puniju sliku' jer u tom slučaju ne bi snimale prazne tribine.

  • +30
Kvalifikacijska utakmica za EP 2016., skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Kako god bilo, sjajna je ovo vijest, prvenstveno za Hajduk, ali i Dinamo te hrvatsku reprezentaciju. Neka barem djeca do 14 godina uživaju u nogometu, oni nerede na tribinama zasigurno neće raditi...