sadržajna sezona

Mario Ćuže ovog je proljeća uz impresivnu statistiku, napravio i veliki iskorak u Ukrajini; hoće li ga Dinamo zadržati ili ide po milijunsku zaradu?

11.05.2021 u 11:48

Bionic
Reading

Ukrajinska nogometna liga okončana je prošlog vikenda, a na najbolji način svoju je posudbu iz zagrebačkog Dinama u Dnjipro-1 zaključio 22-godišnji Mario Ćuže. Mladi je hrvatski reprezentativac, krilni igrač, zabio gol u remiju 1:1 protiv Rukh Vynnykyja, što mu je bio sedmi pogodak u 12 nastupa

Mario Ćuže iza sebe ima prilično sadržajnu sezonu. Jer nosio je i dres Dinama, doduše ne u prvenstvenim, već samo europskom ogledu protiv moskovskog CSKA-a, zatim je igrao i u kvalifikacijama za Ligu prvaka u dresu Lokomotive protiv bečkog Rapida, ali i u HT Prvoj ligi, da bi od veljače otišao s Igorom Jovićevićem, u Ukrajinu, točnije u Dnjipro-1.

U 12 prvenstvenih ogleda zabio je sedam golova, posljednjeg u nedjeljnom okršaju protiv Rukh Vynnykyja u remiju 1:1, što znači da je hrvatski igrač svom klubu osigurao još jedam bod, a svojim ih je golovima direktno donio čak pet.

'Evo me, već sam u Hrvatskoj. Točnije u Zagrebu, gdje moram obaviti neke stvari i već popodne ću krenuti prema Metkoviću gdje me čekaju roditelji i cura, s domaćim specijalitetima, žabama, jeguljama, janjetinom... Oni će vjerojatno i popiti čašu vina, ja neću jer ne pijem, ali onda planiram desetak dana posve zaboraviti na nogomet, da se opustim i odmorim. Otići ćemo malo na more, ali sve u ovom mojem kraju', sretnog i zadovoljnog glasa javio se za tportal Mario Ćuže.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i UEFA Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Znači, nećete dočekati svoju medalju za naslov hrvatskog prvaka s Dinamom, iako ste bili dio te ekipe?

'Jesam, bio sam dio nje, ali kako u prvenstvu nisam igrao, onda je nisam ni osvojio. Naravno, presretan sam zbog suigrača, čestitao sam im, jer su do naslova stigli posve zasluženo'.

Kakva je vaša budućnost? Vezana je uz Dinamo ili...?

'U ovom trenutku zbilja ne znam ništa. Igrač sam Dinama, ali vidjet ću sa svojim menadžerima što i kako dalje. Moja je jedina želja igrati. A sad, hoće li to biti u Dinamu ili ne, ne znam'.

Na toj vašoj poziciji igra i Mislav Oršić, igrač reprezentativnog nivoa.

'Da, on igra na toj poziciji, i to jako dobro. Dakle, jasno je da je on u prednosti'.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport

Razmišljate li da bi karijeru mogli nastaviti graditi i u Ukrajini, s obzirom na to da u Dnjipru-1 ostaje i trener Igor Jovićević?

'U ovom trenutku sve je moguće. Ali, ponavljam, vidjet ću kroz desetak dana, dva tjedna, kakve se opcije nude. Dinamo, posudba...'.

A možda čak i otkup ugovora od strane ukrajinskog kluba, jer čuli smo da su izuzetno zadovoljni onim što ste pokazali.

'Jesu, zadovoljni su. Odšteta je milijun eura, i sada treba vidjeti žele li oni toliko platiti. Ali sagledat ćemo sve opcije. I ako odlučim ostati u Ukrajini, bit će to isključivo moja odluka'.

Kakav se igra nogomet u toj zemlji, u usporedbi s hrvatskim?

'Osim što imaju ljepše stadione, nogomet je uglavnom na istom nivou. S time što mi se čini da je hrvatski nogomet ipak nešto brži. No, i ovdje se može napredovati, posebno ako igrač ima veliku minutažu'.

Svojim ste igrama ovog proljeća opet uhvatili visoki nivo igara. Nadate li se pozivu izbornika U-21 reprezentacije Igora Bišćana za utakmicu Eura protiv Španjolske?

'Ne želim se nametati preko medija. Ja sam svoj posao ovog proljeća odradio na terenu. A je li to dovoljno za poziv, vidjet ćemo. U svakom slučaju, bio bi sretan dobijem li poziv, ali izbornik Bišćan je taj koji odlučuje i poštivat ću svaku njegovu odluku'.

Konkurencija u U-21 reprezentaciji su vam Luka Ivanušec i Dario Špikić?

'Da, i obojica su ove sezone pokazali kvalitetu, ali i veliki napredak. Prema tome, posve zasluženo imaju mjesto u reprezentaciji. Obojica iza sebe imaju jako dobru sezonu'.

Jeste li možda pratili kakva je situacija s krilnim igračima u ukrajinskoj reprezentaciji? Jer ostanete li u Dnjipru-1 i nastavite ovako sjajno igrati, možda vam ponude državljanstvo pa i priliku igrati za njihovu reprezentaciju, kao što se proteklih dana spominjala opcija oko odlaska Borne Sose u njemačku reprezentaciju?

'Najiskrenije, nisam pratio što se događa u ukrajinskoj reprezentaciji, niti tko im igra na krilima. Jer ja sam Hrvat, moji su roditelji Hrvati, i jedina mi je želja igrati za Hrvatsku. Prema tome, nikakve druge opcije me ne zanimaju i nisam niti pomislio razmišljati o njima', završio je Mario Ćuže.