atp tel aviv

Marin Čilić 'zapeo' u finalu; Novak Đoković je uvjerljivo slavio i stigao do 19. pobjede u međusobnim dvobojima

02.10.2022 u 19:33

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez titule na dvoranskom ATP turniru u Tel Avivu, u finalu je bolji od njega bio Srbin Novak Đoković 6-3, 6-4

U prvom setu ključni trenutak se dogodio kod 2-1 za Novaka Đokovića kada je Marin Čilić popustio na svoj početni udarac. Đoković je pobjegao na 4-1 te je vrlo suvereno igrao na svojim servis gemovima te dobio prvu dionicu 6-3.

Dominacija Đokovića prelila se i na drugi set koji je prvi nositelj Tel Aviva otvorio novim breakom. Od uvodnih deset poena drugog seta Đoković je osvojio devet te je tada napravio novi veliki korak prema ukupnom slavlju.

Jedinu pravu šansu za povratak Čilić je imao kod 2-3 u drugom setu. Dobio je prva dva poena na servis Đokovića (0-30) te je došao do prve i jedine break lopte. No, ostala je neiskorištena, Đoković se prošuljao kroz taj gem i nakon toga više nije radio krive poteze.

Bio je ovo već 21. međusobni meč Đokovića i Čilića te je nastavljena apsolutna dominacija srpskog tenisača koji je devetnaesti put pobijedio.

Đoković je osvojio 89. ATP titulu u karijeri, a treću ove godine. Ranije je tijekom 2022. godine slavio u Rimu i Wimbledonu. Čilić je, pak, ostao na okruglih dvadeset pobjeda na ATP turnirima, a ovo mu je ujedno bio šesnaest poraz u finalnim susretima.

ATP Tel Aviv, finale:

Novak Đoković (Srb/1) - Marin Čilić (Hrv/2) 6-3, 6-4