NA PRPIĆEVOM TRAGU

Marin Čilić s lakoćom do finala Umaga

30.07.2011 u 19:09

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale 22. izdanja ATP turnira 'Croatia Open' u Umagu. On je u polufinalu svladao Talijana Fabija Fogninija sa 6:2, 6:2 za sat i 13 minuta igre

Čilić je apsolutno dominirao u dvoboju protiv Fogninija, u prvom je setu dva puta oduzimao servis Talijanu, za 3:1 i 6:2.

Drugi set bolje je započeo Fognini povevši sa 2:0, ali uslijedila je Čilićeva serija od šest gemova zaredom kojom je stigao do vrijedne pobjede.

Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i Fogninija i prva pobjeda našeg igrača.

Čilić je postao prvi Hrvat koji je stigao do finala u Umagu nakon 1990. godine kada je u finalu prvog izdanja Goran Prpić svladao Gorana Ivaniševića.

Hrvatski tenisač je u Umagu izborio svoj drugi nastup u finalu ove godine, dosada je igrao samo u završnici Marseillea, a ukupno 10. u karijeri. Dosada je osvojio pet ATP naslova, a posljednjeg u Zagrebu prošle godine.

U finalu će u nedjelju od 20 sati Čilić igrati protiv pobjednika susreta između branitelja naslova, Španjolca Juana Carlosa Ferrera i drugog nositelja, Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova.