ZAHVALIO BjörkmanU

Marin Čilić opet ostao bez trenera; što se to događa s njim?

08.12.2017 u 14:37

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić opet je ostao bez trenera. Nakon što je prekinuo trogodišnju suradnju s Goranom Ivaniševićem, posljednjih 16 mjeseci trenirao ga je legendarni Šveđanin Jonas Björkman, nekadašnji četvrti tenisač svijeta

Što je razlog naglog prekida suradnje Čilića i Björkmana nije poznato, a ovu odluku 29-godišnji tenisač iz Međugorja podijelio je s navijačima:

'Želio bih vas obavijestiti da nakon 16 mjeseci uspješne suradnje Jonas Björkman i ja više nećemo raditi zajedno. Imali smo odličnih rezultata tijekom tog razdoblja i izgradili sjajan odnos. Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s Jonasom', kazao je Čilić dodavši:

'Želim zahvaliti Jonasu na naporu koji je uložio i poželjeti mu sve najbolje, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu.'

Treba reći kako je Ćilić uz Björkmana, koji je tijekom profesionalne karijere osvojio šest pojedinačnih ATP naslova te 54 u konkurenciji parova, u listopadu 2017. stigao do četvrtog mjesta na svjetskoj ATP ljestvici što mu je najbolji ranking u karijeri.

Nakon ove vijesti mnogi tenisiki analitičari s pravom se pitaju što se to događa s Čilićem? Zašto je u tako kratkom vremenu promijenio toliko trenera?

Podsjetimo kako je s Čilićem u vrijeme kada je bio tenisač u usponu radio Bob Brett koji je prilikom doping skandala, zbog kojeg je Međunarodni teniski savez hrvatskog tenisača kaznio s devet mjeseci suspenzije, jednom prilikom rekao:

'Marin me razočarao, toliko sam mu puta ponovio da mora biti jako oprezan kada samoinicijativno kupuje u ljekarni, no očito me nije poslušao. Neki kažu da je to pogreška koja se događa, no ne slažem se, jer to je čista nepažnja. Marin je ispao naivan', kazao je u ljeto 2013. Brett.

Tko će biti novi Čilićev trener nije poznato.

  • +4
Čilić - Federer, ATP London, 2017. Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE