atp cincinnati

Marin Čilić dugo je lomio 23-godišnjeg Finca; za četvrtfinale igra protiv Carlosa Alcaraza

17.08.2022 u 07:00

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čiić (ATP - 17.) uz dosta je muke sa 6:4, 6:7 (5), 7:5 pobijedio Finca Emila Ruusuvuoria, te će u osmini finala jakog turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju igrati protiv Carlosa Alcaraza

Koliko se dugo mučio Čilić za pobjedu, najbolje se vidi iz statističkih podataka. Jer iako je pobijedio, u puno je segmenata naš tenisač bio lošiji od 23-godišnjeg Finca.

Deset godina mlađi Ruusuvori imao je tek tri dvostruke greške, za razliku od deset Čilićevih. Finac je bio precizniji ina prvom servisu 61 posto naspram Čilićevih 50 posto).

Ipak, u ovom detalju, što se pokazalo presudnim, a to je mirnoća na prilici za oduzimanjem servisa protivniku, Čilić je bio konkretniji. Naime, od deset break prilika, Međugorac ih je iskoristio sedam, dok je Finac od 11 prilika, realizirao njih tek pet.

Čilić u osmini finala ide na Carlosa Alcaraza, koji je sa 6:3, 6:2 svladao Amerikanca Mackenzieja McDonalda.

Čilić i Alcaraz, nadolazeća teniska zvijezda, dosad su igrali dva puta, a oba tenisača imaju po jednu pobjedu. Ove godine u Miamiju slavio je Španjolac, dok je Čilić prošle godine bio uspješniji u portugalskom Estorilu.

Na turniru u Cincinnatiju nastupa i naš Borna Ćorić. On je u drugom kolu igrati protiv još jednog Španjolca, Rafaela Nadala.