mlade snage

Marco Pašalić je debijem za Vatrene ostvario dječački san pa otkrio što ga je oduševilo

20.11.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić u igru ga je ubacio u 80. minuti utakmice protiv Latvije, a samo nekoliko minuta kasnije Marco Pašalić (23) je svoj debi u dresu 'vatrenih' zamalo okrunio golom...

'Osjećaj je bio neopisiv, bio sam zahvalan do neba izborniku što mi je pružio priliku i minutažu. Bio sam blizu gola, jednostavno sam zahvalan na svemu, ostvario mi se san da igram za hrvatsku reprezentaciju. To mi je bio najveći cilj u životu. Bitno je sad tako nastaviti i izboriti se da ostanem dio reprezentacije', rekao je Marco Pašalić u razgovoru za službene stranice HNK Rijeka nakon vikenda iz snova.

'Ovo je sjajan trenutak u mojoj karijeri, ali i priznanje za Rijeku u čijem sam dresu izborio svoje mjesto u reprezentaciji. Kao što sam veći istaknuo više puta, dolazak u Rijeku za mene je bio pun pogodak', rekao je oduševljeni Marco Pašalić te nastavio:

'Kad sam ulazio u igru, iskreno nisam previše razmišljao. Jedna misao koja se pojavila je to da mogu usrećiti moju obitelj, mamu i tatu što smo zajedno ostvarili ovaj san. Gol je bio blizu, ali ne treba razmišljati o tome, već idući put kad bude prilika da ju realiziram.'

Hrvatska je slavljem u Latviji došla na korak do plasmana na EURO 2024. u Njemačkoj.

'Bio sam presretan što smo pobijedili, presretan što sam debitirao, atmosfera je stvarno sjajna. Znamo za što igramo i dosad se uvijek pokazalo da je Hrvatska najbolja kad je najpotrebnije i da na kraju ostvari svoje ciljeve. Treba samo nastaviti ovako, ja ću uvijek dati svoj maksimum', ustvrdio je Pašalić.

  • +38
Latvija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Ansis Ventins/PIXSELL

Mobitel mu se nakon utakmice 'užario', čestitke su stizale sa svih strana. Veliki broj poziva, veliki broj poruka, a slobodno popodne u nedjelju bilo je idealan trenutak da dio vremena posveti obitelji. S malim vremenskim odmakom, kad prevrti film, osjećaj je i dalje nevjerojatan.

'Bilo je puno čestitki, jako puno ljudi poslalo je poruku. Iskreno, najbitnije mi je bilo da se čujem s obitelji, mamom, tatom i braćom. Nakon svega sam još jednom prevrtio film sve što se dogodilo. Kada sjediš na klupi i vidiš koji igrači su oko tebe, onda uđeš u igru i vidiš s kojim igračima igraš, to je nešto o čemu sam sanjao', prepričavao je dojmove Marco Pašalić te za kraj najavio posljednju utakmicu kvalifikacija koju Hrvatska igra protiv Armenije na Maksimiru u utorak od 20.45 sati.

'U dobrom smo ritmu, odigrali smo dobru utakmicu u Latviji, sada moramo osvojiti protiv Armenije tri boda da potvrdimo plasman na EURO. To bi za mene bila najveća čast, da budem dio ekipe koja je izborila plasman na EURO', zaključio je Marco Pašalić u razgovoru za službene stranice HNK Rijeka.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore