kakav će to par biti!

Maradona u akciji; novcem narko-mafije u svoj klub dovodi najbržeg čovjeka na svijetu

22.11.2018 u 13:07

Bionic
Reading

Usain Bolt ne odustaje, jedan od najvećih sprintera svih vremena, i dalje najbrži čovjek na svijetu, odustao je od atletike i priželjkuje nogometnu karijeru. Pokušao je u Borussiji Dortmund, Sundownsu, Stromsgodsetu te australskim Central Coast Marinersima, ali profesionalnu ugovor nije dobio. Sad mu je na stolu ponuda koju neće odbiti...

Diego Armando Maradona napokon je uspio kao trener. U samo nekoliko mjeseci preporodio je momčad meksičkog drugoligaša Doradosa iz Culiacana i trenutno se bori za plasman u prvu ligu.

Malo je reći da u Culiacanu vlada euforija, temperamentni Meksikanci već su pripremili veliku feštu, a ona bi mogla prerasti u višednevni tulum ako se ostvare najave koje je plasirao sam Maradona. Naime, jedan od najboljih nogometaša svih vremena pozvao je Usaina Bolta da mu se pridruži u klubu te mu je obećao mjesto u prvih 11!

Jamajčanin se nakon izuzetne sprinterske karijere odlučio posvetiti nogometu, no za sada je njegov plan da postane profesionalni nogometaš nailazio na nepremostive prepreke. Probao je u dortmundskoj Borussiji, ali tamo nije imao šanse. Bio je i u norveškom Stromsgodsetu i - nije prošao. Otišao je i do Južne Afrike, no i tamo je u redovima Sundownsa konkurencija bila prejaka.

Posljednji je pokušaj bio i najbolji, u Australiji je trenirao s Central Coast Marinersima, odigrao je i nekoliko dobrih utakmica, zabio dva gola. No, 'puklo' je na ugovoru. Bolt se malo - barem prema nogometnim standardima - precijenio. Tražio je godišnji ugovor od tri milijuna dolara, a Marinersi su mu bili spremni ponuditi oko 250.000 dolara... I ljubav je 'pukla' tako da je Bolt u jednom trenutku čak razmišljao da u potpunosti napusti nogomet iako je imao i ponudu malteške Valette.

A onda se ukazao Diego Armando Maradona koji u Meksiku pokušava oživjeti svoju trenersku karijeru. Za sada mu ide sjajno, jedini su problem sumnje da njegov klub Dorados financira lokalni narko-kartel koji preko nogometa 'pere' novac. Za sada konkretnih dokaza za to nema, ali Culiacan i cijela regija Sinaloa, kao uostalom i veliki dio Meksika, pod kontrolom su narko-mafije.

Maradona je navodno već kontaktirao Bolta. Čeka se odgovor 'munje s Jamajke', njemu je svejedno iz kojeg izvora dolaze traženi milijuni dolara. On je svoju cijenu rekao...

  • +3
Usain Bolt u dresu Central Coast Marinersa Izvor: Profimedia / Autor: N. N.