DIEGO NE ŽALI

Maradona sretan što je hobotnica Paul uginula

27.10.2010 u 18:05

Bionic
Reading

Dok su mnogi sa žaljenjem dočekali vijest o uginuću hobotnice Paula koja je zabavljala svjetsku javnost svojim prognozama za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi, argentinska nogometna legenda Diego Maradona s oduševljenjem je pozdravila 'Paulov odlazak'

Maradona ne bi bio ono što jest da nije kontra svih struja. Za razliku od ostalih on je zadovoljan što je najpoznatija hobotnica na svijetu uginula.

'Drago mi je što je Paul uginuo. Hobotnica je najveći krivac što smo ispali u četvrtfinalu svjetskog prvenstva od Njemačke,' kazao je Maradona na Twitteru. 'Gauči' su u susretu protiv "elfa" doživjelo debakl izgubivši 0:4, a bila je to posljednja utakmica Maradone za argentinskim kormilom jer je nakon SP-a dobio otkaz.

Paul je uginuo u utorak u akvariju u Oberhausenu 'prirodnom smrću'. Ovaj mekušac iz razreda glavonožaca se proslavio kada je tijekom World Cupa točno predvidio pobjednike osam utakmica. Paul je pogodio da će njemačka reprezentacija u skupini pobijediti Australiju i Ganu, te izgubiti od Srbije. Potom trijumfirati u osmini finala protiv Engleske i u četvrtfinalu protiv Argentine. Nažalost Nijemaca, Paul je bio je točan i u prognozi da će Španjolska u polufinalu biti bolja od 'elfa', a potom i da će Španjolci u finalu pobijediti Nizozemsku, te Njemačka u susretu za broncu Urugvaja.

Paul je pobjednike birao tako što je u akvarij dobio dvije identične posude s hranom okićene zastavama sudionica utakmice. Iz koje posude je uzeo hranu, ta bi reprezentacija slavila.