MEĐUNARODNI NOGOMET

ManU izbacio Chelsea i Kovačića iz FA kupa; Borussia kiksala kod zadnjeg sastava Bundeslige

18.02.2019 u 22:45

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u akciji bilo nekoliko velikih nogometnih klubova u različitim natjecanjima diljem Europe

U posljednjoj utakmici 24. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpijskom stadionu u Rimu nadigrala Bolognu sa 2-1 (0-0). Strijelci za Romu bili su Kolarov (55-11m) i Fazio (73), dok je na konačnih 2-1 smanjio Sansone (84).

Ante Ćorić ostao je na klupi Rome koja je ovom pobjedom stigla na peto mjesto sa 41 bodom, jednim manje od četvrtog Milana, a tri više od šeste Atalante i sedmog Lazija.

Bologna je ostala u zoni ispadanja, 18. sa 18 bodova, tri manje od 17. Empolija, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u Serie A.

Vodeći sastav njemačkog nogometnog prvenstva Borussia iz Dortmunda kiksao je u 22. kolu odigravši samo 0-0 na gostovanju kod posljednjeg Nuernberga.

Prednost Borussije ispred drugoplasiranog prvaka Bayerna sada iznosi tri boda, sastav iz Dortmunda ima 51 boda, a onaj iz Muenchena 48.

Nuernberg je, pak, ostao posljednji sa 13 bodova, jednim manje od pretposljednjeg Hannovera 96, a dva manje od 16. Stuttgarta koji drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak.

  • +9
Bundesliga, FC Schalke 04 - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Nogometaši Manchester Uniteda posljednji su sudionici ovosezonskog izdanja engleskog FA Kupa, oni su u dvobojuosmine finala kao gosti na Stamford Bridgeu svladali branitelja naslova Chelsea sa 2-0 (2-0). Golove za United su preciznim udarcima glavom postigli Herrera (31) i Pogba (45).

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 71. minute.

United se tako pridružio gradskog suparniku Manchester Cityju, Wolverhampton Wanderersima, Crystal Palaceu, Swansea Cityju, Watfordu, Brighton and Hove Albionu i Millwallu među posljednjih osam klubova preostalih u natjecanju.

  • +5
Premier liga, Tottenham - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia