PRIPREME BUNDESLIGAŠA

Mandžukić Schalkeu 'sprašio' dva komada

08.01.2013 u 19:28

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna pomeli su Schalke s 5:0 u pripremnoj utakmici odigranoj u Dohi. Sjajnu je večer imao hrvatski napadač Mario Mandžukić koji je postigao dva pogotka i izborio penal

Bayern je već u prvom poluvremenu deklasirao suparnika iz Bundeslige, postigavši četiri gola, a središnja je figura tog dijela igre bio sjajni Francuz Franck Ribery koji se s obranom Schalkea poigravao kako je htio. U devetoj je minuti proigrao Mandžukića koji je izbio sam pred Tima Hildebranda, ovaj ga je srušio, a sudac je pokazao na bijelu točku s koje je precizan bio Thomas Müller. Isti je igrač deset minuta kasnije na asistenciju Riberyja povećao na 2:0, a potom su uslijedile Mandžukićeve minute.

Naš je reprezentativac poslije dodavanja Riberyja u 33. minuti iskosa s lijeve strane poslao loptu kroz noge Hildebrandu, a deset minuta kasnije ga je još jednom matirao. Asistent je, dakako, i ovom prigodom bio Ribery, a Mandžukić je lakoćom pogodio s desetak metara.

Trener Bayerna Jupp Heynckes je na poluvremenu promijenio cijelu postavu, igra se malo razvodnila, ali svejedno su Bavarci u 63. minuti došli i do petog pogotka zahvaljujući Mariju Gomezu.

U Abu Dhabiju je HSV s 3:2 pobijedio Al Shabab iz Saudijske Arabije. Dvostruki je strijelac za njemački klub bio Šveđanin Marcus Berg, a pobjednički je pogodak u 77. minuti postigao hrvatski reprezentativac Ivo Iličević.

Prijateljske utakmice:

Bayern - Schalke 5:0 (Müller 10 - 11m, 20, Mandžukić 33, 43, Gomez 63)
HSV - Al Shabab 3:2 (Berg 2, 20, Iličević 77 / Tagliabue 53, 60)