VELIKI PREOKRET

Mandžukić opet zabio, Bayern opet na vrhu!

19.10.2013 u 17:39

Bionic
Reading

Nogometaši Mainza senzacionalno su vodili kod Bayerna nakon prvog poluvremena, ali europski su prvaci u nastavku preokrenuli i slavili s 4-1, a među strijelcima je bio i Mario Mandžukić

Vratio se tako Bayern na vrh bundesligaške ljestvice nakon što je preko noći tu poziciju prepustio Bayeru koji je u petak odradio svoju utakmicu 9. kola. Bavarci na kontu imaju 23 boda, jedan više od 'apotekara' i Borussije Dortmund koja je u subotu pred svojim navijačima svladala Hannover s 1-0.

Mainz je poveo u 44. minuti pogotkom Shawna Parkera nakon pogreške Jeromea Boatenga. Na poluvremenu je Pep Guardiola ostavio u svlačionici Rafinhu, a u igru uveo Marija Götzea što se pokazalo sjajnim potezom. Bivši veznjak Borussije Dortmund već je u 50. minuti dubinskom loptom proigrao Arjena Robbena koji je domaćima donio izjednačenje. Samo dvije minute kasnije Mainz je ostao bez svega. Preko Götzea i Robbena lopta je došla do Thomasa Müllera koji je s osam metara pogodio za 2-1. U 69. minuti raspoloženi Götze je asistirao našem Mandžukiću koji je s devet metara povećao prednost Bavaraca. Hrvatskom napadaču to je peti ovosezonski pogodak u Bundesligi.

Pet minuta nakon gola Mandžukić je izašao iz igre, a u 82. minuti je Müller s bijele točke postavio konačnih 4-1. Prije toga je Nikolče Noveski u kaznenom prostoru srušio Bastiana Schweinsteigera.

Borussia Dortmund je jedini gol u pobjedi protiv Hannovera zabila već u četvrtoj minuti i to iz jedanaesterca. Hiroki Sakai je u šesnaestercu napravio prekršaj na Eriku Durmu, a Marco Reus je bio precizan s bijele točke. Šesti je to ovosezonski gol za njemačkog reprezentativca.

Gol Mandžukića nakon kojega je uslijedila izmjena i odmor


Eintracht je u Frankfurtu odigrao 1-1 protiv Nürnberga. Vaclav Kadlec je u 50. minuti zabio za vodstvo domaćih, a gostima je bod u 86. minuti osigurao Švicarac hrvatskog porijekla Josip Drmić. Naš Srđan Lakić ušao je u igru za Eintracht tek u 87. minuti.

Schalke je pogotkom Romana Neustädtera u sudačkoj nadoknadi došao do pobjede (3-2) kod ''fenjeraša'' Braunschweiga. Vodili su domaći dva puta, ali gosti iz Gelsenkirchena su na kraju ubrali puni plijen.

Bundesliga, 9. kolo:

Borussia Dortmund - Hannover 1-0 (Reus 4 - 11m)
Bayern - Mainz 4-1 (Robben 50, Müller 52, Mandžukić 69 / Parker 44)
Werder - Freiburg 0-0
Braunschweig - Schalke 2-3 (Ademi 20, Bellarabi 59 / Meyer 29, Goretzka 65, Neustädter 90+1)
Eintracht Frankfurt - Nürnberg 1-1 (Kadlec 50 / Drmić 86)

Njemačka 1. liga, 9. kolo
Bayern Munchen 4 1 Mainz
Strijelci
0:1 S. Parker (44') 1:1 A. Robben (50')
2:1 T. Müller (52') 3:1 M. Mandžukić (69')
4:1 T. Müller (11m, 82')
Sastavi
M. Neuer
Dante (42' D. Alaba)
J. Boateng
D. Contento
Rafinha (45' M. Götze)
P. Lahm
T. Kroos
B. Schweinsteiger
T. Müller
A. Robben
M. Mandžukić (75' J. Kirchhoff)
C. Wetklo
B. Svensson (57' P. Joo-Ho)
N. Noveski
S. Bell
J. Díaz
Z. Pospech
J. Baumgartlinger (67' C. Moritz)
J. Geis
M. Choupo-Moting
N. Müller
S. Parker (79' B. Saller)
Žuti kartoni
J. Kirchhoff 77'