BILD BEZ PARDONA

'Mandžukić je super slab, super bezopasan i super ukočen!'

17.12.2012 u 09:42

Bionic
Reading

Iako je donedavno bio hit igrač Bundeslige i najbolja akvizicija minhenskog Bayerna, preko noći se sve promijenilo

Mario Mandžukić izgubio je osjećaj za gol', piše njemački dnevnik Bild o hrvatskom nogometnom reprezentativcu u redovima Bayerna.

Razlog kritičkog Bildovog teksta je Mandžukićeva golgeterska kriza koja traje točno 344 minute u Bundesligi, što je za napadača cijela vječnost.

Zabio je bivši napadač zagrebačkog Dinama posljednji put još u 12. kolu protiv Nürnberga, dakle bez gola je u posljednjih pet susreta. A sve je počelo tako savršeno za Bayernovo pojačanje pristiglo iz Wolfsburga. Zabio je devet golova u prvih 11 ligaških kola i izbio na čelo ljestvice najboljih strijelaca. Ali danas su ga prestigli Kießling (Leverkusen), Meier (Frankfurt), Lewandowski (Dortmund) i Ibišević (Stuttgart).

Po sjajnom startu karijere u Bayernu Mandžukića su prozvali Super Mario.

'Rado bih da tako i ostane', rekao je tada Mandžukić o svom nadimku.

'Danas je Super Mario super slab, super bezopasan, super neučinkovit i super ukočen. Od povratka pravog Super Marija, imena Mario Gomez, Mandžukiću ništa ne uspijeva', navodi novinar Bilda Kai Psotta, koji isto tako dodaje da hrvatski napadač nije pozdravio trenera Juppa Heynckesa prilikom rane zamjene (u 57. minuti) u 17. prvenstvenom kolu.

Podsjećamo, u njemu je Bayern u petak kod kuće remizirao 1:1 s Borussijom Mönchengladbach.

Ipak, nema sumnje kako će nestašni Slavonac ili, bolje rečeno, đilkoš kao što je Mandžukić, čim izađe iz golgeterske krize vrlo brzo ponovno postati miljenik navijača. Usponi i padovi u formi prate ga cijelu karijeru, od Zagreba, preko Dinama, pa do Wlofsburga i Bayerna.