JOŠ SAMO POTPIS

Mandžo zdrav i spreman; legenda Juvea žali za Tevezom!

22.06.2015 u 14:01

Bionic
Reading

Mario Mandžukić uskoro će staviti potpis na višegodišnji ugovor s Juventusom, prema kojem bi trebao zarađivati oko 3,5 milijuna eura po sezoni

Trener Massimiliano Allegri još prošlog tjedna najavio je Mandžukića u dresu Juventusa. U Atleticu su se pravili 'mudri' i demantirali cijelu priču, no nakon nedjeljnog dolaska hrvatskog napadača u Torino, sumnji više nema.

'Osjećam se jako dobro. Grad je lijep, igrao sam ovdje dvaput i sviđa mi se sve. Nadam se da ću ovdje biti sretan', rekao je Mandžukić pri dolasku u torinsku zračnu luku.

'Mogu navijačima samo reći da ću dati sve od sebe kao što sam to činio u svakom klubu. Borit ću se za novu momčad, znam da Juventus ima sjajne navijače i zato sam sretan. Ovo je sad moj novi dom. Ne brinite, dat ću najbolje od sebe.'

Naravno, potpis će uslijediti čim Mandžukić obavi liječnički pregled. No u pozitivan ishod, odnosno, njegove tjelesne sposobnosti, ne treba sumnjati. Jer oduvijek je to bio njegov najveći adut.

Mandžukić će tako postati sedmi Hrvat koji je u novijoj povijesti igrao za Juventus. A prije njega dres 'zebri' oblačili su Alen Bokšić, Robert Jarni, Zoran Ban, Robert Kovač, Dario Knežević te Igor Tudor.

Atlético Madrid i Juventus još uvijek nisu objavili transfer, koji mediji procjenjuju na 18 milijuna eura. Mandžukić je prošlog ljeta došao u Madrid iz njemačkog prvaka Bayerna za 22 milijuna eura.

U crno-bijelom dresu trebao bi zamijeniti 31-godišnjeg Argentinca Carlosa Téveza koji je na korak do odlaska u argentinski Boca Juniors. No legendarni Čeh Pavel Nedved, koji je godinama nosio dres Juventusa, žali upravo za Tevezom.

'On je nezamjenjiv. Veliki je to udarac za Juventus. On je bio naš vođa posljednje dvije godine. Ali je donio takvu odluku zbog obitelji i to se mora poštovati', poručio je Nedved stavivši veliki teret na leđa MarijaMandžukića