mora dalje bez allegrija

Mandžo ostao bez svog najvećeg zaštitnika u Juventusu: Neće valjda i on morati otići?

22.05.2019 u 06:42

Bionic
Reading

Massimiliano Allegri bio je trener kod kojeg je Mario Mandžukić bio nedodirljiv u udarnoj momčadi, a njegovim odlaskom niti mjesto hrvatskog napadača više nije sigurno...

Nakon pet godina na čelu Juventusa i nedodirljivosti u Seriji A, Massimialiano Allegri ipak je zbog neuspjeha u Ligi prvaka i neslaganja s dijelom uprave torinskog kluba primoran napustiti klupu na kojoj je osvojio čak 11 trofeja.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Još jedan je to dokaz da u velikim klubovima ništa osim osvajanja Lige prvaka ne jamči sigurnost, a trenutno je otvoreno pitanje tko će ga u budućnosti naslijediti.

Jedan od nogometaša koji je najviše izgubio odlaskom Allegrija svakako je Mario Mandžukić koji je kod njega bio standardni prvotimac, što se pokazalo kao puni pogodak u mnogim derbijima ove sezone, a spasio ga je i u nedjelju u dvoboju protiv Atalante, golom u završnici za 1:1.

'Bilo je zadovoljstvo surađivati s tobom, gospodine Allegri. Ti si veliki trener, učitelj i gospodin. Imao sam sreće što sam mogao učiti od tebe. Želim ti sve najbolje u budućnosti, na terenu i izvan njega,' napisao je na društvenim mrežama Mario Mandžukić koji je u nekoliko navrata priznao da je upravo 51-godišnji Talijan strateg s kojim je imao najbolju suradnju dosad.

Za Mandžu odlazak Allegrija znači i ostanak bez najvećeg zaštitnika u Juventusu, a dolazak novog trenera mogao bi puno toga promijeniti u svlačionici, uključujući i njegov status.

Srećom, iako se spominjao neko vrijeme Pep Guardiola u tome kontekstu, s kojim je imao najgori odnos, od toga neće biti ništa, a drugi stručnjaci trebali bi cijeniti Mandžukićevu borbenost i predanost momčadi jednako kao i Allegri.

U svakom slučaju, odlazak Marija iz Torina ovog ljeta nije nemoguć, kao ni pad u drugi plan ako ostane, no razvio je dobar odnos s Cristianom Ronaldom, a sposoban je nametnuti se većini trenera pa treba vjerovati kako će i sljedeće sezone igrati važnu ulogu u crno-bijelom dresu...