BUFFON KONAČNO DOBIO GOL

Mandžin Atletico srušio Juventus, 'ludilo' u Malmöu

01.10.2014 u 23:04

  • +7

Liga prvaka, 2. kolo skupina A, B, C i D

Izvor: Reuters / Autor: Ina Fassbender

Bionic
Reading

Juventus nije primio gol u sužbenoj utakmici od travnja, ali jedan je bio dovoljan Atleticu da slavi u 'derbiju večeri' protiv talijanskog prvaka. Veliku pobjedu izborio je i švedski prvak

Susret Atletico Madrida i Juventusa je slovio kao možda i najzanimljivija utakmica iz današnje ponude Lige prvaka. Na žalost ljubitelja nogometa, dvoboj u Madridu nije opravdao očekivanja. Obilovao je nervozom i prekršajima, (ukupno 49) što je rezultiralo nedostatkom kreacije na terenu.

Kada se već činilo da će dvoboj završiti remijem u 75. minuti je Juanfran ubacio s desne strane terena, Mandžukić nije uspio doći do lopte ali je to pošlo za nogom Ardi Turanu koji je raspametio navijače na Vicente Calderonu.

Taj gol, prvi kojega je Juve primio ove sezone, je bio jedna od rijetkih situacija koju se može izdvojiti. Mandžukić je počeo utakmicu i igrao do 84. minute. Premda je utakmicu počeo sa zaštitnom maskom, početkom prvog poluvremena ju je odlučio skinuti.


U drugom susretu skupine A susreli su se Malmö i Olympiakos. Švedskog predstavnika u vodstvo je u 42. minuti doveo Markus Rosenberg. Isti igrač je poduplao vodstvo u 82. minuti, što je bio završni rezultat utakmice.

Malmö je tako okrunio najveći europski rezultat u novijoj povijesti kluba i Švedska će slaviti sastav koji s vrlo skromnim budžetom i fanatičnim navijačima uspijeva držati korak s velikanima. Naime, nakon dva odigrana kola - sve četiri momčadi imaju tri boda. Juventus je na prvom mjestu zbog najbolje gol razlike.

Aletico Madrid - Juventus 1:0 (Turan 75')
Malmö - Olympiakos 2:0 (Rosenberg 42', 82')