na old traffordu se nadaju istom

Manchester United predstavio novog trenera; njegova je nogometna filozofija pomogla brojnim klubovima

29.11.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Manchester United imenovao je njemačkog nogometnog stručnjaka Ralfa Rangnicka (63) kao privremenog trenera do kraja sezone, a nakon toga će dvije godine nastaviti u raditi u Unitedu u savjetničkoj ulozi. Rangnickovo imenovanje uslijedilo je osam dana nakon što je Ole Gunnar Solskjaer dobio otkaz.

Rangnick je počeo trenersku karijeru 80-tih i zagovornik je tzv. 'gegenpressing' nogometa, odnosno presinga što bliže protivničkom golu, te presinga na protivnika čim se izgubi lopta.

'Ralf je jedan od najcjenjenijih trenera i inovatora u europskom nogometu', kazao je direktor nogometa u Manchester Unitedu John Murtough.

Trenirao je punu klubova, doveo je Hoffenheim u Bundesligu, sa Schalkeom je 2011. osvojio njemački kup, u dva navrata bio je trener Leipziga, a najviše je uspjeha ostvario kako direktor nogometa u Leipzigu.

U toj ulozi pomogao je  klubu da od četvrtoligaša dođe do natjecanja u Ligi prvaka.

'Uzbuđen sam što dolazim u United i moj je fokus da ova sezona bude uspješna. U ekipi ima puno talenta, te balansa između mlađih i starijih igrača. Sve svoje snage usmjerit ću ka tome da igrači ispune svoj potencijal, ali i momčadski, što je još važnije. Nakon ovih šest mjeseci, veselim se da ću raditi kao savjetnik na tome da klub ispuni svoje dugoročne ciljeve', rekao je Rangnick.